United_arsenal_sumo
United_arsenal_sumo
Premier League

«Super Sunday» i Premier League: – Får stor betydning for hvem som tar gullet

Forrige gang ble Tottenham og Arsenal ydmyket av Manchester-klubbene. Nå er det ære og Premier League-tittelen som står på spill.

London (TV 2 Sporten): 29. august i fjor våknet Arsène Wenger og Harry Redknapp opp til mandagsaviser i England med titler som «Manchester-London: 13-3»

Det var en maktdemonstrasjon fra nordvest. De to Manchester-klubbene regelrett slaktet Arsenal og Tottenham, og de beviste at landets tredje største by var blitt fotballhovedstaden.

Les også: King: – Det er klart vi snakker om å vinne Premier League

Hver morgen etter en kamp ser Arsène Wenger samfulle 90 minutter på DVD. Han analyserer og vurderer hva som ble gjort rett og galt. På Old Trafford i tredje serierunde var det ytterst få plusser han kunne ta med seg videre. Sannsynligvis fungerte videoen bare som en gjentakelse av marerittet han hadde opplevd dagen i forveien.

– Det var smertefullt å se igjen, sier Wenger foran tv2.no og det engelske pressekorpset i forkant av «Super Sunday» i Premier League.

Arsene Wenger. (Foto: Jon Super/Ap)
Arsene Wenger. (Foto: Jon Super/Ap)

Må slå tilbake
Franskmannen hevder at 8-2-resultatet fra tidligere i sesongen ikke vil få noen innvirkning på møtet med Manchester United. Det er ikke John Cross, som følger The Gunners for avisen Daily Mirror, helt enig i. Han tror at Arsenal vil være desperate etter å revansjere ydmykelsen fra august.

Les også: Berbatovs agent: – Helt uaktuelt for Berbatov å skifte klubb

– Det er viktig for Arsenal å vinne tilbake litt av stoltheten etter det som skjedde i Manchester. Det vil være en drivkraft for dem at de må bevise noe, for kampen på Old Trafford var pinlig for klubben. De må vise at de fortsatt er blant de store i Premier League, sier han til tv2.no.

– Kamper med mange mål og uvanlige resultater har ingen betydning for fotballen. Vi slapp også inn fire mål i løpet av de siste 20 minuttene med ti mann, minner Wenger om.

Viktigere i Manchester
For Arsenals del har sesongen inneholdt flere gedigne skuffelser. Sju ligatap i januar er altfor mange til å vinne Premier League, og hele ti poeng foran på tabellen ligger erkerival Tottenham. Det som tidligere har vært en ren duell mellom to gullkandidater på Emirates, handler nå om at hjemmelaget febrilsk må kjempe om å ta fjerdeplassen. For Manchester Uniteds del er det edelt metall det står om.

Les også: Alsaker vurderer: – Her er Fergusons og Wengers beste kjøp

– Arsenal kan ikke tillate seg å havne enda lenger bak, for vi har kommet så langt i sesongen at det begynner å bli ganske få kamper som gjenstår. For Arsenal-fansen oppleves dette som smertefullt, for de har kommet foran Tottenham på tabellen så godt som hvert eneste år. Wenger har gjort at Arsenal har dominert i Nord-London siden han kom hit, og derfor er det en uvant situasjon for supporterne. Og for øyeblikket klarer jeg ikke å se at Arsenal skal passere Spurs denne sesongen, sier John Cross.

Gareth Bale feirer scoring med Emmanuel Adebayor. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Gareth Bale feirer scoring med Emmanuel Adebayor. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

På Etihad Stadium er det derimot to som kjemper om trofeet som møtes. Derfor mener Cross at det er den elleville Premier League-søndagens mest betydningsfulle oppgjør.

Les også: David de Gea trenger øyeoperasjon

– Den største kampen er for Manchester City-Tottenham med tanke på hvordan tittelracet vil utvikle seg. Historisk er Arsenal-United noe helt spesielt, men matchen på Etihad vil gi en tydeligere indikasjon på hvordan dette vil ende i mai. Hvis City vinner vil det være enormt viktig for dem. Jeg tror ikke det vil endre mye hvis det ender uavgjort, men skulle Tottenham ta tre poeng vil det sende ut knallsterke signaler til konkurrentene.

Harry snakker om gull
Tottenhams strålende prestasjoner har vært med på å skru opp forventningene til Harry Redknapps menn. De har tapt klart for både City og United tidligere i sesongen, og bataljen på Eastlands vil muligens gi svar på hvor sterkt laget fra White Hart Lane er.

Les også: Sjekk Tevez' utrolige lønnstilbud i PSG

– Med tanke på storkamper er det Spurs’ første, virkelige test. Alle forventet at de skulle slå Wolverhampton, men det viste seg å bli vanskelig for dem. Nå er det snakk om et helt annet oppgjør, og nå vil vi få svar på om de kan kjempe med de aller største lagene i ligaen. De tapte klart borte mot Manchester United og fikk bank på hjemmebane av City. Det blir interessant å se hvor godt rustet Tottenham faktisk er. City vet vi er gode, og blir av de fleste sett på som favoritt til å ta gullet av de fleste, sier Cross.

Viktig for London
Avstanden opp til serielederen vil være på åtte poeng for Tottenham med nederlag mot Roberto Mancinis stjernegalleri. John Cross mener London har behov for at en klubb er med helt i toppen, og at ikke alt handler om de to byrivalene i Manchester.

– Det er viktig at Spurs sørger for at et London-lag er med der oppe. Hovedstaden trenger å ha en klubb som kjemper om gullet i Premier League, og det som skjer i Tottenham er veldig spennende. De har på mange måter overtatt Arsenals rolle.

Wayne Rooney (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
Wayne Rooney (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

Gullkampen
Skulle resultatene gå mot Manchester United i helgen, vil også de regjerende mesterne være i småtrøbbel. Selv om rødtrøyene har god kontakt med erkefienden, har de blitt kritisert fra mange hold denne sesongen. Eksperter og andre er av den oppfatning at Alex Ferguson tidligere har hatt betraktelig bedre spillermateriale til rådighet.

Les også: Se FC Football: Hva i huleste driver Adebayor med her?

– Det er ikke et klassisk Manchester United-lag. Det er flere svakheter i laget, og det ble bevist med at Paul Scholes er tilbake. Selv om han var en fantastisk fotballspiller, er det nesten flaut at han har gjort comeback. At en klubb som United ikke går ut og kjøper spillere, og i stedet må få en mann som Scholes tilbake, er noe de ikke er vant med. Og det virker ikke helt riktig. Manchester United vet hva som kreves, og de har viljen og vinnerkulturen til å klare dette. De betyr at de kommer til å være med helt til det skal avgjøres, men for meg er det Manchester City som kommer til å vinne dette til slutt.

scholes_sumo2
scholes_sumo2

– Manchester United er likevel min favoritt etter City til å vinne ligaen. Slår de Arsenal vil det gi dem et løft, men det er – uvanlig nok – City-Tottenham de fleste er mest interessert i, sier Cross, som er sikker på at vi vil få like sjokkerende resultater som i de omvendte oppgjørene i fjor høst.

Les også: Liverpool bytter draktleverandør – stemples som mislykket av Adidas-sjef

– Det kommer ikke til å bli på langt nær like mange mål som sist, men underholdningsverdien vil definitivt være der likevel. Det blir tette matcher og sannsynligvis mål i begge, sier han.