koschielny_aguero1024
koschielny_aguero1024
koscielny_rio_kompi1024
koscielny_rio_kompi1024

Han er Premier Leagues taklekonge

Når det kommer til taklinger, er det få som kan måle seg med Laurent Koscielny.

Fotballnettstedet Whoscored har kåret ligaens beste takler basert på hardtslående statistikk og det er flere overraskelser på listen.

Les også: Dette er sesongens beste Premier League-mål

Listen tar for seg hvilke spillere som har høyest prosentandel vellykkede taklinger. De tre spillerne med flest vellykkede taklinger i Premier League (Alejandro Faurlin, Yohan Cabaye og Mohammed Diamé) er ikke på listen. De lykkes med andre ord ikke prosentvis ofte nok.

Spillere på svakere lag vil naturlig nok oftere måtte forsvare seg og dermed havne i taklingssituasjoner oftere. Men du er ikke nødvendigvis en god takler selv om du takler ofte, og her vil du kunne se hvem som sitter på den høyeste suksessraten.

(Tallene er basert på alle kamper til og med den 21. runden i Premier League. Spillerne må ha gjennomført minst 35 taklinger for å bli vurdert.)

Prostenandel taklinger vunnet:

1. Laurent Koscielny (ARS) - 93 %
2. Vincent Kompany (MAC) - 88 %
3. Mark Davies (FUL) - 87 %
4. Younès Kaboul (TOT) - 86 %
4. Phil Jagielka (EVE) - 86 %
4. Wes Brown (SUN) - 86 %
4. Jason Lowe (BLA) - 86 %
8. Moussa Dembele (FUL) - 85 %
8. José Enrique (LIV) - 85 %
10. Lucas Leiva (LIV) - 84 %

Kilde: Whoscored.com

Les også: Premier League-rundens beste tigersprang

Arsenal-forsvarer Laurent Koscielny troner noe overraskende ensom på topp med imponerende 93 prosent vellykkede taklinger. Franskmannen er fast inventar på et Arsenal-lag som har vært gjennom en prestasjonsmessig berg-og-dalbane i år, men har likevel vist en enestående evne til å vinne taklinger. Av 54 taklinger har Koscielny gått seirende ut av 50. Til sammenligning finner man ingen fra søndagens motstander Manchester United blant topp ti.

På neste plass finner man, ikke overraskende, Manchester Citys forsvarsbauta Vincent Kompany. Kompany må se seg grundig slått av «mestertakleren» Koscielny, men kan likevel vise til solide 88 prosent suksessfulle taklinger.

Les også: Derfor var Michael Owen idolet til Sergio Agüero

Listen er preget av forsvarsspillere, men tre midtbanespillere har likevel lurt seg inn.

Mark Davies plasserer seg på en meget respektabel tredjeplass. Boltons midtbanespiller har fullført 87 prosent av taklingene med suksess og kan dermed kalle seg midtbanespillernes taklingskonge.

Les også: Se superrundens fem råeste scoringer

Den kanskje mest overraskende på listen er Moussa Dembele. Fulham-angriperen, som har vekket interesse hos formlaget Tottenham, har truffet på 64 av 75 taklinger, noe som tilsvarer 85 prosent. På en syvendeplass er han helt klart den mest offensive på listen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ikke alle beholder ballen
Når man ser på hvor ofte spillerne i topp ti-listen faktisk står igjen med ballen etter taklingen endrer det seg drastisk. Koscielny stuper til en niendeplass, noe som betyr at mange av hans taklinger enten går til motstander eller ut av spill. Om det er medspillerne som svikter på andreballene eller om Koscielny sjelden tenker et trekk videre er ikke godt å si.

Prosentandel taklinger vunnet der spilleren står igjen med ballen:

1. Vincent Kompany (MAC) - 88 %
2. Moussa Dembele (FUL) - 81 %
3. Josè Enrique (LIV) - 80 %
4. Younés Kaboul (TOT) - 79 %
5. Wes Brown (SUN) - 78 %
6. Lucas Leiva (LIV) - 76 %
7. Jason Lowe (BLA) - 69 %
8. Phil Jagielka (EVE) - 68 %
9. Laurent Koscielny (ARS) - 64 %
10. Mark Davies (BOL) - 63 %

Kompany befester sin posisjon som en av Premier Leagues beste forsvarsspillere og står her alene på topp. Av de 43 taklingene han har gjennomført har han stått igjen med ballen i 38 av tilfellene - smått imponerende 88 prosent.

Kilde: Whoscored.com