Martin Laumann Ylven
Martin Laumann Ylven

Lørenskogs nye hardhaus før ishockeyderbyet: – Ingen regler for hvem man ikke får takle

Lørenskogs Martin Laumann Ylven heller bensin på bålet før kampen mot Vålerenga torsdag.

Se Lørenskog - Vålerenga på TV 2 Sport og tv2sumo.no torsdag 19.00.

Oppgjørene mellom Lørenskog og Vålerenga på Ishockeybanen er normalt sett forbundet med en god del temperatur.

Skal vi tro Martin Laumann Ylven i Lørenskog blir ikke denne kampen noe unntak, og han beskriver drømmesituasjonen til TV 2s reporter:

– Det ville vært at det kommer en spiller opp i midtsonen, som ser litt ned og som ikke ser at jeg kommer, og så rett og slett bare få kjørt over han med full kraft, sier Laumann Ylven.

Ingen nåde
Forwarden som nylig kom til Lørenskog fra Allsvenskan-klubben Linköping, skiller ikke mellom motstandere.

– Det i hvert fall ikke noen regler på hvem man ikke kan takle, ikke i min verden i alle fall. Selvfølgelig er det alltid morsomt å ta de største, sier Laumann Ylven og legger listen for kveldens prestisjeoppgjør.

Martin Laumann-Ylven fikk rykte på seg for å være en hard spiller, også i svensk eliteserie. Gamleklubben Linköping startet Laumann-bingo, der tilskuerne kunne kjøpe bingobrett og krysse av draktnumrene til motspillerne som fikk kjenne Laumann Ylven på kroppen.

Les også: Blir bikkjeslagsmål om hockey-andreplassen

Han får tilsvar fra Vålerengas Canadiske forsvarsspiller Logan Stephenson.

– Vi spiller best når vi spiller fysisk, men Lørenskog er også et godt ishockeylag som kjenner til verdien av å spille tøft, sier Vålerenga-spilleren som har fått tre kampstraffer denne sesongen.

Espen Shampo Knutsen
Espen Shampo Knutsen

Følelsesladd derby
Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen synes ikke det er så rart at det ofte blir tøft i oppgjøret mellom de to lagene.

– Det er et derby med mye følelser i. Det er vel sånn det har vært siden Lørenskog begynte å hente spillere herfra, sier Shampo.

På tabellen skiller det ett poeng mellom de to lagene, favør Lørenskog på andreplass. Dette kan fort bli snudd til fem poeng andre veien.

Kan få poengtrekk
Tidligere i uken ble Lørenskog nemlig straffet med seks poeng i minus etter å ha betalt inn overgangsgebyrer etter fristen. Sparta ble straffet med tre poeng i trekk for samme forseelse i mindre omfang.

Les også: Sparta med opptur mot erkerivalen: – Vi er en gjeng som er litt skadet i hodet

Disse poengene er ikke trukket ennå, da klubbene har en ankefrist på 14 dager.

Et mulig poengtrekk gjør nok ikke Lørenskog og Martin Laumann Ylven mindre tent på seier i alle fall.

Les Bjørn Kr. Erevik sin bloggpost om poengtrekket: – Trist at administrative feil eventuelt skal avgjøre tabellposisjonene