FAVORITTER: Plumbo har stjålet oppmerksomhet fra MGP deltakerne, og er nå favoritter til å bli Norges representant i Eurovision Song Contest. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
FAVORITTER: Plumbo har stjålet oppmerksomhet fra MGP deltakerne, og er nå favoritter til å bli Norges representant i Eurovision Song Contest. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Plumbo er «Melodi Grand Prix»-storfavoritt

Tar innersvingen på MGP-konkurrentene til tross for Spellemann-skandalen.

Plumbo ser ut til å ta innersvingen på MGP-konkurrentene i forkant av lørdagens delfinale på Ørland, til tross for Spellemann-tabben.

Dette mener i hvert fall bookmakerne i Unibet.

– Etter «mokkamann»-uttalelsen på forrige lørdags Spellemannshow, har Plumbo nær sagt stjålet all oppmerksomhet fra de andre deltagerne i Melodi Grand Prix. Bandet er nå vår storfavoritt til å representere Norge i den internasjonale finalen, sier pressetalsmann Kjell Hanssen i Unibet i en pressemelding.

Enorm publisitet

Låten «Ola nordmenn» er ikke nødvendigvis den beste, mener Hanssen, men den vil garantert fenge på bygdene.

Les også: Vil ikke nekte alkohol på Spellemann

Publisiteten rundt bandet har vært enorm etter at Plumbo i takketalen, etter å ha vunnet prisen for Årets hit under Spellemann med låta «Møkkamann», omtalte Madcon som «mokkamenn» på direktesendt TV.

Partyrockerne fra Sande i Vestfold opptrer ikke før i den andre delfinalen neste helg, men er allerede desidert mest spilt hos bettingselskapet.

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig at folket har troen på oss, men personlig for meg, og for bandet, stiller vi på lik linje med alle andre i konkurransen. Det er flinke kandidater, og jeg håper folket stemmer på den låta de synes er best, sier Lars-Erik Blokkhus til «God Kveld Norge».

Plumbo får støtte av folket

Det er ikke bare bookmakerne som har troen på Plumbo. I en nettprat på dt.no, har Plumbo mottat en rekke støttemeldinger fra folket.

«..husk at det kun er de offentlige «kjendisene» som har reagert, den norske folkeskjela er med dere «all the way»!», skriver «Eirik», i en melding til bandet.

«Jeg ville bare si at den vitsen du kom med var genial. Jeg lo godt for å si det sånn, skjønner ikke hvorfor folk bua og sånt, du/dere har nesten hele det norske folk i ryggen, forsett sånn og dere kommer til å komme like langt inn i folkesjela som DDE», lyder en annen melding.

Mange av meldingene er også gratulasjoner, og lykkeønskninger til bandet i forkant av MGP.

Favoritter

Foran lørdagens første delfinale i Ørland har bookmakeren utpekt Nora Foss Al-Jabri og The Carburetors som knepne favoritter til finaleavansement – en liten mikrofonlengde foran musikalstjernen Lisa Stokke.

Les også: Plumbo-Lars Erik dagen derpå: – Jeg var ikke full

Odds, hvem vinner Melodi Grand Prix, norsk finale?

Plumbo - Ola Nordmann 2,00

Malin – Crush 11,00

Petter Øien - Things Change 11,00

The Canoes - Seemed Like A Good Idea At The Time 11,00

Rikke Normann – Shapeshifter 12,00

Lise Karlsnes – Sailors 13,00

Reidun Sæther - High On Love 13,00

Cocktail Slippers - Keeps On Dancing 15,00

Nora Foss Al-Jabri - Somewhere Beautiful 15,00

The Carburetors - Don’t Touch The Flame 15,00