Benoît Assou Ekotto fikk drømmetreff mot Everton og skjøt Tottenham inn i gullkampen. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Benoît Assou Ekotto fikk drømmetreff mot Everton og skjøt Tottenham inn i gullkampen. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Derfor spiller Spurs-stjernen med forskjellige sko

Se Assou-Ekottos forklaring på skomysteriet.

Tottenhams venstreback Benoit Assou-Ekotto er en eksentrisk type. Etter forrige ukes kamp mot Everton, uttalte han følgende om sin egen superscoring: «Hvis du dreper en supporter, så gjør du det. Hvis du scorer, blir det et flott mål».

Venstrebacken har spilt seg inn i hjertene til Spurs-supporterne, og har i flere sesonger vært en av de mest iøynefallende backene i Premier League. Men der han tidligere fikk oppmerksomhet først og fremst på grunn av sine velkjente fletter og til tider hårreisende plasseringsspill, har han i år også blitt anerkjent for sine positive sider.

Les også: Er Benoit Assou-Ekotto verdens beste venstreback?

Til tross for at han nå får fortjent positiv omtale for sitt spill, er det fremdeles ting ved kameruneren som viser hans særegne personlighet. Det siste fenomenet på listen er hans nye stil med forskjellig farge på fotballskoene. Selv har han følgende forklaring på situasjonen:

– Jeg kjøpte to par Adidas-sko, og det ene «døde» etter noen få dagers trening. Jeg får ikke sponset sko, og jeg vil ikke bruke penger i butikken på nye. Så jeg sa til meg selv: «Okey, jeg har tre sko nå. Jeg bruker forskjellig farge.»

Kan tette forspranget til City

Søndagens kamp mot Manchester City blir selve manndomsprøven for Benoit Assou-Ekotto og hans Tottenham. Spurs har kun ett tap på de siste nitten kampene, og en avstand på fem poeng til serielederen før helgens oppgjør. Kameruneren tror Spurs har en mulighet på ligatittelen:

– Man vet aldri. I begynnelsen av sesongen var Man City utrolige, og jeg trodde ikke de kunne tape mot enkelte lag. Men nå har de tapt, så alt er mulig. Vi må tro på oss selv og gjøre vårt beste, så får vi se ved sesongslutt.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Storkampen mellom Manchester City og Tottenham sendes direkte på TV 2 PL 1 og TV 2 Sumo.

Studiosendingen starter klokken 13.30, og i Premier League-studio sitter Jon Hartvig Børrestad, Petter Myhre, Erik Thorstvedt og Claus Lundekvam.