skriver blekkpatron (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
skriver blekkpatron (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Gunnar fikk blekkpatron-sjokk

– Det er klart jeg ble ganske forundret da jeg oppdaget denne prisen.

Skal du kjøpe en ny skriver koster det ikke all verdens. Det et er først når du skal kjøpe nye blekkpatroner at den store utgiften kommer.

Da Gunnar Nordstad skulle kjøpe ekstra blekkpatroner til sin nye skriver, oppdaget han at det kun var 32 kroner som skilte blekkpatronene fra en splitter ny skriver.

– Det er klart jeg ble ganske forundret da jeg oppdaget denne prisen på patroner og skriver, sier Nordstad til TV 2 hjelper deg.

For en ny Canon Pixma MG 5150 skriver, betalte Nordstad 799 kroner på Elkjøp. Han kjøpte et ekstra sett originalpatroner fra nettbutikken InkClub for 767 kroner.

– Jeg bruker vanligvis uorginale for de er en god del billigere, men Elkjøp anbefalte meg å bruke originalpatroner i stedet, forteller Nordstad.

Les også: Føler seg lurt av Elkjøps reklamemiss

Dyrest for blekk

TV 2 hjelper deg sjekket prisen på en tilfeldig valgt skriver på Elkjøp og tilhørende blekkpatroner.

For Canon Pixma MP280 skal Elkjøp ha 399 kroner, mens tilhørende blekkpatroner koster hele 548 kroner i samme butikk. Ny skriver er altså langt billigere enn nye blekkpatroner.

– Prisene på blekk har ingen sammenheng med prisnivået til printerne, men ligger jevnt over fast i den prisklassen dere viser til. Derfor er det samme pris på å skifte blekkpatroner i en rimelig printer som i en dyrere printer, sier Line Oddekalv, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp.

Canon bekrefter at de medfølgende blekkpatroner inneholder like mye blekk som nye, men ønsker ikke å kommentere noe utover det.

Les også: Dette mente Expert var en ekstrempris

Billigst blekk på nettet

Det kan være mye å spare på å sjekke priser på blekk flere steder. Vi har undersøkt hvor mye blekkpatronene PG-512 og CL-513 til billigskriveren fra Canon koster i elleve forskjellige butikker.

Blekkpatronene til Canon Pixma MP280 kommer i to forskjellige størrelser. Vi sjekket prisen på de største.

Vår prissjekk avslører at du finner de billigste blekkpatronene på nettet.

Les også: Disse prisene kan du ikke stole på

Billigst var nettbutikken Netshop. Her kostet blekkpatronene 393 kroner, mens de på Elkjøp kostet 548 kroner. Altså var de 155 kroner dyrere på Elkjøp.

– Vi jobber alltid for å være billigst lokalt, og prisen kan derfor variere fra butikk til butikk. Enkelte patroner kommer i XL-størrelse med mer blekk. Disse kan være dyrere enn de vanlige patronene, sier Oddekalv til TV 2 hjelper deg.

Verken Elkjøp, Lefdal og Expert selger blekkpatroner på internett. Du må fysisk i butikken for å kjøpe dette.

Priser blekkpatroner
Priser blekkpatroner

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter