wahlberg
wahlberg

Wahlberg legger seg langflat etter 9/11-uttalelse

Mente han kunne avverget terrorangrepet.

«The Fighter» skuespiller Mark Wahlberg har fått massiv kritikk etter at han kom med en uheldig kommentar i et intervju med Men's Journal denne uken.

Han sa at han – hvis han hadde vært ombord – kunne ha klart å redde et av de kaprede flyene under terrorangrepene i USA i 2001.

– Om jeg hadde vært på det flyet med barna mine, hadde ikke flyet gått ned som det gjorde. Det hadde vært fullt av blod i kabinen, før jeg hadde sagt «Ok, vi kommer til å lande trygt et sted, ikke vær bekymret», sa han.

Bakgrunnen for uttalelsen er at Mark Wahlberg egentlig skulle vært om bord på et av flyene som ble kapret under terrorangrepet, men bestemte seg for å fly til Toronto en uke tidligere enn planlagt.

– Det var uansvarlig av meg

Flight 93 var det eneste av fire fly som ikke nådde fram til terrormålet. Etter at flyet var blitt kapret fikk passasjerene ringt rundt og ble informert om angrepene på World Trade Center. Flere passasjerer og kabinansatte forsøkte å overmanne kaprerne, noe som førte til at flyet krasjet på et jorde i Shanksville, Pennsylvania. Kaprerne og 40 mennesker om bord mistet livet.

Enken til en av pilotene som mistet livet 11. september gikk onsdag hardt ut mot skuespilleren. Hennes ektemann var en av de som forsøkte å stoppe kaprerne av Flight 93.

– Det er idiotisk og respektløst av ham å spekulere i om hans tilstedeværelse om bord kunne stoppet alt. Det høres ut som en mann som prøver å imponere med store ord, sa enken Deena Burnett-Bailey til TMZ

– Det var ikke meningen

Nå beklager Wahlberg uttalelsen.

– Å spekulere rundt en sånn situasjon er dumt i utgangspunktet. Å påstå at jeg kunne gjort noe annerledes enn passasjerene på flyet var uansvarlig av meg. Jeg unnskylder på det sterkeste til familiene og ofrene at uttalelsen min ble oppfattet som sårende. Det var virkelig ikke meningen, sier han til TMZ.

Les også: Disse bildene skaper trøbbel for TV-stjernen