jens (Foto: TV 2)
jens (Foto: TV 2)

Jens Stoltenberg: – Takk for at dere har vært her og vært til trøst

Stoltenberg hyllet D.D.E på jubileumskonsert i kveld.

D.D.E feirer 20-årsjubileum som band med en storslått konsert i Olavshallen i Trondheim i kveld.

Til stede er flere musikkkolleger, fotballprofiler og kjente fjes som vil hylle det populære bandet.

Statsminister Jens Stoltenberg dukket også opp, og han var full av lovvord om jubilantene fra Namsos.

– Stort band

Stoltenberg har siden i ettermiddag gitt hint på sin twitter-profil om at han skulle delta på en helt spesiell feiring i kveld. Han ville ikke si hvor han skulle, selv ikke etter at han avslørte at han hadde landet på Værnes flyplass i Trondheim.

På plass i Olavshallen ble han i likhet med D.D.E møtt av stormende jubel fra de mange fremmøtte.

– Gratulerer med dagen. Gratulerer med 20-års jubiluem. Jeg er her i stor respekt for det D.D.E har gitt oss i gjennom alle disse 20 årene. De har gitt oss masse glede, store opplevelse, stor musikk, og det er simelthen et stort band som fyller 20 år i dag, sa Stoltenberg.

Les også: Her tar Bjarne Brøndbo og Katrine Moholt rumpe-grep på TV

– Vår tids folkemusikk

Stoltenberg var tydelig imponert over bandets over 2500 konserter i Norge, og at 4,2 millioner mennesker skal ha sett trønderbandet live.

– Det er et uttryk for at det er en musikk og et band som har nådd ut til hele folket over hele landet, sa statsministeren før han fortsatte:

– Det er utrykk for at det er egentlig folkemusikk. Vår tids folkemusikk. Takk for at dere har vært her og vært til trøst. Jeg ønsker meg låta «Det fine vi hadde sammen» som var til trøst etter terroren i fjor høst, sa statminsteren.