mikke (Foto: TV 2)
mikke (Foto: TV 2)

Nyqvist: – Et stort steg for Mikke - ikke for menneskeheten

Slik opplevde Michael Nyqvist Hollywood-debuten.

Svenske Michael Nyqvist spiller skurk i den nye «Mission Impossible»-filmen, Ghost Protocol. Onsdag kveld var skuespilleren i Norge for å delta på førpremiere av filmen, og han legger ikke skjul på har kost seg under innspilling.

Selv om det til tider har gått hardt for seg.

– Stort steg for Mikke

I filmen havner Nyqvist og Tom Cruise en durabelig slåsskamp i et parkeringshus. En slåsskamp som ble en smertefull scene for Nyqvist. Han braste nemlig inn i en bil og knakk to ribbein.

– Før scenen sa jeg til Tom at dette er et stort steg for Mikke, men ikke for menneskeheten, sier Nyqvist og legger til:

– Det gjorde vondt, men det gikk bra.

Les også:Nyqvist brakk to ribbein i møte med Tom Cruise

– Faen om den ikke funker i Norge

Den svenske skuespilleren opplever stor suksess verden over med actionfilmen, selv om det har vært en uvant rolle for svensken.

– Det har vært interessant, morsomt, utfordrende og lærerikt. Jeg bruker å gjøre mest dramafilmer, og hadde du spurt meg for to år siden så hadde jeg aldri kunnet se meg selv i en slik film selv. Jeg er nysgjerrig, sier Nyqvist til «God kveld Norge».

Nå håper han at filmen skal bli en suksess også i Norge.

– Jeg håper at det får bra i Norge også. Den går best av alle filmer over hele verden. Faen om den ikke funker her, sier han med et smil.

Les også: Stella Mwangi: – Jeg ble flau og rød som en tomat