BRUTALT MØTE MED CRUISE: Mikael Nyqvist brakk to ribbein under innspillingen av Tom Cruises siste Mission Impossible film.
BRUTALT MØTE MED CRUISE: Mikael Nyqvist brakk to ribbein under innspillingen av Tom Cruises siste Mission Impossible film.

Nyqvist brakk to ribbein i møte med Tom Cruise

Den svenske stjerneskuespilleren Mikael Nyqvist fikk et tøft møte med actionfilmen.

Han ble kjendis over hele verden for sin rolle som gravende journalist i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-trilogi, og nå spiller han skurken Kurt Hendricks i Tom Cruises siste actionfilm.

Det har gått fem år siden sist Tom Cruise tok et umulig oppdrag som agent Ethan Hunt.

I en slåsskamp under innspillingen av Mission Impossible - Ghost Protocol brakk Nyqvist to ribbein.

Onsdag er det stor festpremiere i Oslo hvor Nyqvist er tilstede. Ordinær norsk kinopremiere over hele landet er 27. januar.

Mission Impossible - Ghost Protocol gikk rett til topps på den amerikanske kinolista ved USA-premieren rett før jul, og har så langt spilt inn 475 millioner dollar i kinoinntekter på verdensbasis.

– Braste rett inn i en bil

I filmen havner de to i en durabelig slåsskamp i et parkeringshus. En slåsskamp som ble en smertefull scene for Nyqvist.

– Det startet med at jeg braste inn i en bil og knakk to ribbein, forteller Nyqvist til TV 2.

– Regissør Brad Bird ropte hele tiden at det var så autentisk. Men kunne jo knapt prate. Det gjorde vondt bare jeg blunket eller gjespet. Det var rimelig brutal «method acting», smiler Nyqvist.

For Nyqvist har det hele vært som en drøm.

– Det er jo en guttedrøm, altså. Uansett hva du sier. Det å brake inn i en slik actionfilm ... fantastisk morsomt.