SINNA: Åslaug er sint på Christian Borch
SINNA: Åslaug er sint på Christian Borch

Åslaug Haga sint etter NRK-profils lunch-løgn

– Jeg liker ikke å bli misbrukt på denne måten.

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga reagerer sterkt på at NRKs-erfarne nyhetsanker og programleder Christian Borch hevder han i en lunch med Haga ble fortalt at hun ville gått ut av regjeringen og søke borgerlig samarbeid om hun fortsatt hadde vært statsråd.

Løy om lunch

– Jeg spiste nylig lunch med Åslaug Haga. Hun sa at hvis hun hadde vært Sp-leder i dag, ville hun brutt ut av regjeringen og søkt et mulig borgerlig samarbeid, sa Borch ifølge avisa Fædrelandsvennen.

Haga på sin side nekter for at hun har møtt Borch til lunch, og sier hun aldri har uttalt det han påstår.

Nekter for lunch

– Han er en kjent mann, vi hilser vel når vi treffes. Men jeg har altså aldri hatt en lunch med ham, og jeg har aldri ment eller sagt det han påstår jeg har sagt, sier Haga til Fædrelandsvenne.

Hun er opprørt over Borchs uttalelser som skal ha kommet under et debattmøte om kommunikasjon på puben På Hjørnet i Kristiansand forrige fredag.

Misbrukt

– Jeg liker ikke å bli misbrukt på denne måten, og synes det er ganske fantastisk at en av landets mest respekterte journalister kan si sånt på et offentlig møte, sier Haga.

Borch beklager uttalelsen både overfor Haga og de tilhørige på puben.

Borch Beklager

– Jeg har ikke ment å fremstille det som at Åslaug Haga har avslørt overfor meg at Sp har hatt til hensikt å bryte ut av det rødgrønne samarbeidet, sier Borch til Dagbladet. Han hevder nå at lunchen hvor han skal ha møtt Haga var et fellesarrangement for noen år siden.