SOLOKLAR: Linnea Dale vil stå på egne ben
SOLOKLAR: Linnea Dale vil stå på egne ben

– Donkeyboy var aldri min musikk

Linnea Dale tar avstand fra Donkeyboy-suksessen.

Artisten Linnea Dale ble for alvor kjent da hun som refrengvokalist i Donkeyboy var med på suksessen med låter som «Ambitions» og «Sometimes».

Les også: Perez Hilton hyller Donkeyboy

Nå forteller hun at hun aldri følte noe eierskap til suksessen.

– Donkeyboy var jo egentlig ikke min musikk i det hele tatt, jeg var bare et verktøy. Jeg slet med at jeg følte at suksessen ikke var så mye min, i og med at jeg ikke hadde vært med på å skrive låtene eller lage platen, sier hun til VG.

Solodebut

Dale understreker at tiden med Donkeyboy var morsom, og hun er i disse dager klar for solodebuten med «Children Of The Sun».

– Jeg er kjempespent. Jeg har jobbet med dette i to år snart. Det er en isolert prosess når man holder på, sier hun til VG.

VIll suksess

Donkeyboy hadde stor suksess da de slo igjennom, og selv om det var Dale som ble mest profilert, opplevde også guttene i bandet oppmerksomhet.

Enkelte av fansen ble i overkant ivrige, og i et tidligere intervju med «God kveld Norge» fortlate Donkeyboy-brødrene Cato og Kent Sundberg om en homofil fan som ble i overkant ivrig.

– Den sprøeste er kanskje han i Drammen som dro på noe så hinsides. Han dro på noe så ille at jeg tror ikke den språkbruken egner seg på TV. Han lurte på hvilken farge det var på bokseren og litt forskjellig – og det var der det startet, sa Cato til «God kveld Norge».