VENNINNER: Dronningene koser seg i hverandres selskap
VENNINNER: Dronningene koser seg i hverandres selskap

Hyller vennskapet med Dronning Sonja

– Det var helt,helt utrolig.

I forbindelse med at danskenes populære dronning Margrethe nylig feiret 40 år på den danske tronen, blir boken «M - 40 år på tronen», som er forfattet av Jens Andersen, gitt ut i disse dager. Det skriver VG i dag.

Les også:Kom på fest i eks-svigermors smykker

Hyller hverandre

I boken er både dronning Sonja og dronning Margrethe intervjuet, og benytter anledningen til å rose hverandre- og det nære vennskapet de to dronningene har bygget opp gjennom årene.

Dronning Margrethe forteller blant annet at det ikke er noen andre enn nettop dronning Sonja hun har snakket så mye med om en dronnings livssitjuasjon.

Turkamerater

«Det er heller ikke noen annen som egentlig har spurt på samme måte, men det er også fordi hun er den kongelige paralellsom jeg simpelthen kjenner best. Når man har trampet rundt i Norges fjell på et par ski i mange dager i flere år på rad så lærer man hverandre å kjenne ganske godt», forteller dronning Margrethe.

Les også: Dronning Margrethe (71) holder vekten – 40 år gamle kjoler passer fortsatt

Også dronning Sonja setter stor pris på sin nære venninne, og forteller om en gave hun fikk av Margrethe i 1983 etter at hun hadde vært på en fjelltur.

«Det var som om dronning Margerethe hadde vært med meg på turen over breen den Sankt Hans natten. Det var helt, helt utrolig. Jeg kikket lamslått på bildet og kunne peke ut alt: der er ryggen av breen, der er Bings bryte, og der er dag og natt, kløfter og fjell. Men dronning Margrethe hadde jo ikke vært med uken før. Og vi hadde ikke heller ikke rukket å snakke sammen om det. Ikke engang i telefon», fortleler dronning Sonja.