TRIVES I THAILAND: Even Hovland. (Foto: TV 2 Sporten/)
TRIVES I THAILAND: Even Hovland. (Foto: TV 2 Sporten/)

Henning Berg tror Hovland kan bli Norges nye bauta

Mannen med 100 landskamper tror Even Hovland snart er god nok for fast plass på A-laget.

Se Thailand - Norge direkte på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag klokken 13.00

Bangkok (TV 2 Sporten): Han har bare spilt én eneste A-landskamp, men Even Hovland bør satse på å bli fast i det norske midtforsvaret allerede i 2012.

Det mener i alle fall TV 2 Sportens nye fotballekspert, Henning Berg. Med sine 100 kamper fra A-landslaget, vet den gamle forsvarskjempen akkurat hva som kreves for å etablere seg i toppen.

- Hovland spilte en fantastisk Tippeliga-sesong. Tidligere har han slitt mye med skader, men i det siste har utviklingen hans skutt fart. Han har etablert seg og nå ser han skikkelig god ut, sier Berg til tv2.no.

Hangeland er klar ener, og så har Wæhler og Demidov kjempet litt den siste tiden, men at Hovland banker på døren og kanskje kan ta noen kvantesteg, det har jeg tro på

Les også: Fem Molde-spillere fra start mot Thailand

Kan utfordre Demidov
Kampen om midtstopperplass på landslaget er knallhard. Landslagskaptein Brede Hangeland blir det vanskelig å flytte på, og ved siden av ham har både Kjetil Wæhler og Vadim Demidov vist at de er to gode alternativ. Wæhler blir 36 år i mars, og det har vært ventet at Demidov skal ta over som fast makker for Hangeland.

- Tror du at Hovland kan snike i «køen» i forhold til Demidov?

- Det er er ikke noen kø. De beste spiller - så enkelt er det. Hvis Egil (Olsen, jour.anm.) mener at han er bedre enn Demidov eller Wæhler, så velger han Hovland. Hangeland er klar ener, og så har Wæhler og Demidov kjempet litt den siste tiden, men at Hovland banker på døren og kanskje kan ta noen kvantesteg, det har jeg tro på, forteller Berg.

Hovland gjennomførte en god landslagsdebut mot Danmark, selv om han etter kampen mente at han burde forhindret danskenes scoring. Mot Thailand spiller han nok en gang fra start. Det er ingen tvil om at Drillo vil se hva unggutten er god for - og Hovland har definitivt fått smaken på A-landslagsspill.

- Målet er jo å være med hver gang det er samling, sier Hovland.

Utvikling viktigere enn penger
Kort tid før han satte seg på flyet til Thailand sammen med resten av ligalandslaget gjorde Hovland et valg som kommer til å ha stor betydning for hans karriere. Han prioriterte trygghet i Molde foran et mulig russisk eventyr med superlønn i Anzji Makhatsjkala. Det er ikke noe 22-åringen tror han kommer til å angre på.

- Jeg føler at jeg har gjort det riktige valget. Det var det eneste konkrete tilbudet jeg hadde, så det var ikke så vanskelig. Hadde det vært senere i karrieren, hadde det kanskje vært aktuelt å reise der (Anzji, jour.anm.), men nå er det viktigste å utvikle seg. Da var Molde det riktige stedet, sier midtstopperen til tv2.no.

hovland_sumo
hovland_sumo

- Kommer til å spille i utlandet
Som kaptein og midtstopper på Sogndal var Hovland i 2011 en sentral mann i kampen om fornyet Tippeliga-kontrakt. I 2012 skal han hjelpe Molde til et nytt seriegull. Henning Berg mener at utviklingen har vært akkurat slik den bør være.

- Han kommer til et lag som skal ligge i toppen og får mange gode spillere rundt seg. Som karrierevalg tror jeg det var helt riktig av ham å gå til Molde. Han har potensial til å spille i store ligaer, men trenger tid og erfaring. Det får han i Molde nå, sier eksperten.

Les også: Derfor bør Tippeliga-talentene dra til utlandet

Berg er ekstra imponert over at Hovland ikke lot seg friste av pengene han kunne tjent i Russland, men heller tenkte langsiktig.

- Hvis han ikke får skadeproblemer, er jeg helt sikker på at han kommer til å spille i utlandet en dag. Jeg er veldig glad for at han valgte sportslig utvikling fremfor å «cashe inn» noe kjapt nå, forteller Berg.

Se Thailand - Norge direkte på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag klokken 13.00

Hvem mener du bør spille midtstopper for Norge? Ta debatten i kommentarfeltet under!