I MØTER: Kjetil Siem og Yngve Hallén. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
I MØTER: Kjetil Siem og Yngve Hallén. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

NFF åpner for mer investormakt i klubbene

Norske fotballinvestorer ønsker mer makt - og vil slå sammen styrene i klubb- og aksjeselskap. Nå får de støtte av Norges Fotballforbund.

Fotballinvestorer er lei av tungrådd klubbyråkrati. Nå åpner Norges fotballforbund for å større makt til de som betaler regningen.

– President Hallén og undertegnede har hatt møter om dette senest i går, og vi er vel enige om at det er tid for å se på regelverket, om det skal moderniseres og tilrettelegges bedre for å anerkjenne investorers plass og dermed også innflytelse, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem.

Les også: Svenske klubber jakter Daniel Bamberg

Vålerengas investorer føler dagens ordning, med både klubbstyre, aksjeselskap og sportslig utvalg fungerer så dårlig at de ønsker å omorganisere klubben.

Les også: Jon Knudsen klar for FFK

– Som det er nå skal noe ligge i klubben, noe kan ligge i aksjeselskap og noe litt begge deler. Det blir veldig kronglete, altså, sier Jon H. Nordbrekken, som er styremedlem i sportslig utvalg og Vålerenga Invest Fotball AS.

– Skal dette bli et varig byggverk bør man kunne organisere dette på en atskillig bedre måte enn det som er tilfellet i dag, sier Nordbrekken.

Se reportasje i videovinduet over!