britt parfyme Langt hjemmefra
britt parfyme Langt hjemmefra

– Vi har tømt sparegrisen

Britt og Elisabeth har lansert egen parfyme i New York.

I kveldens program av «Langt hjemmefra» går turen til den amerikanske motemetropolen New York, der norske Britt Hovde Ross and Elisabeth Steen lever ut parfymedrømmen sin.

Realiserer barndomsdrøm

Det hele startet da Britt Hovde Ross reiste til New York og USA for å realisere drømmene sine.

– Siden jeg var liten jente så har jeg hatt en drøm om å ha min egen parfyme. Amerika er mulighetens land, og her kommer alle med en drøm. Så kom jeg til New York og traff Elisabeth, forteller Britt i programmet.

Finn ut mer om Britt og Elisabeths parfymeprosjekt i videovinduet!

OBS! Nytt sendetidspunkt for «Langt hjemmefra» er klokken 22:30 i kveld.

Tømt sparegris

Deretter kom Britt og Elisabeth på ideen om å lansere sin egen parfyme. Britt forklarer til sjømannsprest Hilde Barsnes at det står mye arbeid bak parfymelanseringen, og at det er et tøft marked med mange konkurrenter.

Likevel håper den norske duoen at de kan fortsette å leve ut drømmen i den amerikanske storbyen.

– Vi har jo tømt sparegrisen. Vi ville gi det en sjanse. Ting har gått veldig bra fram til nå, men det koster mye å bo her, med forsikring og slike ting. Samfunnet er ikke det samme, og på en måte er det et hardere liv her enn i Norge.

Les mer fra New York: Norsk designduo hylles av Vogue

– Sexy og tidløst

Parfymen som er lansert i New York heter Kristiansand, og er oppkalt etter Britts egen hjemby. For å komme fram til den perfekte duften har duoen hentet inspirasjon fra norske og amerikanske kjekkaser.

– Vi ville ha noe som var veldig sexy, tidløst, innbydende, rent og friskt, sier Britt.

– Jeg syntes vi skulle gjøre noe som kombinerte essensen av Norge og New York. For vi ser på norske menn som maskuline og tøffe, mens newyorkere har noe sofistikert og elegant over seg, forklarer Elisabeth i programmet.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Britt parfyme New York
Britt parfyme New York

Utradisjonell markedsføring

Hittil har Britt og Elisabeth produsert et begrenset antall av parfymen Kristiansand, som selges i utvalgte parfymerier på Manhattan. De har også lansert parfymen i Belgia, og håper å få selge den i resten av Europa.

I tillegg til vanlige reklameplakater liker Elisabeth å markedsføre på sin egen måte for å få folk interesserte i den norske sørlandsduften. Hun går gjerne rundt på gata i New York og deler ut flyers og sprayer folk med godlukt.

– Det er disse menneskene vi håper skal kjøpe parfymen i fremtiden, så det er greit å vite hva alle mulige mennesker synes om den.

Se hvordan det går i videoen øverst!

Dokumentarserien «Langt hjemmefra» vises på TV 2 i kveld klokken 22:30. Her er en smakebit på kveldens program:

588374

Les alt om «Langt hjemmefra» på programmets nettside.