kolstad1 (Foto: Scanpix)
kolstad1 (Foto: Scanpix)

– Jeg skjønner ikke at Lasse er borte

Bab Christensen rakk så vidt å feire ektemannens 90-årsdag.

Skuespiller Lasse Kolstad, som blant annet er kjent fra en rekke store roller på den norske teaterscenen, døde lørdag morgen, 90 år gammel.

Les mer: Lasse Kolstad er død

– Skjønner det ikke

Tilbake sitter kona, Bab Christensen, og sørger over tapet av sin kjære ektemann.

– Jeg skjønner ikke helt at Lasse er borte. Sorgen kommer fortsatt i bølger, sier hun til ukebladet Se og Hør.

1. januar falt Lasse og brakk lårhalsen. Tidligere nærmet det seg at han måtte amputere den ene foten som følge av koldbrann. Lørdag døde Lasse Kolstad etter lengre tids sykdom.

Ved dødsleiet

Dette bare fire dager etter a than fylte 90 år. Natt til bursdagen ble han nemlig dårlig, og ble fraktet til Diakonhjemmet med blødninger i magen.

Fredag kveld fikk familien beskjed om at Lasse kunne dø i løpet av helgen, og både Bab og sønnen Lars satt ved ham på dødsleiet.

– Det var forferdelig, men samtidig litt fint da vi satt sammen ved dødsleiet hans, forteller Bab til ukebladet.

I 2008 døde hans velkjente bror, Henki Kolstad, kjent fra blant annet «Jul i Skomakergata». Lasse var siste gjenlevende i søskenflokken på syv.

Les også: Henki Kolstad er død

Lang fartstid

I 1943 debuterte Kolstad på Trøndelag Teater, hvor han var ansatt fram til 1949. Han jobbet siden blant annet på Centralteatret, Edderkoppen, Riksteatret og Det Norske Teatret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kolstad (Foto: Hauge, Jon)
kolstad (Foto: Hauge, Jon)
I 1992 gikk han av med pensjon – men deltok i en rekke forestillinger etterpå.

Han gjorde stor suksess i revyen «Spelemann på taket», hvor han spilte Tevye i 400 forestillinger.

Han ble også kjent for sin rolle som Skipper Worse i serien med samme navn, og i 2002 gjorde han comeback i musikkavalkaden «Musical Musikal».

Stemmen i «The julekalender»

Kolstad var også med i en rekke filmer. Han filmdebuterte i1953 i «Skøytekongen». 20 år senere var han å se i «Kanarifuglen». i 1974 var han med i «Bortreist på ubestemt tid».

I TV-sammenheng huskes han kanskje best for den markante fortellerstemmen i den populære julekalenderserien «The julekalender», som gikk på TV 2 i 1994.