SERIEMESTERE PÅ LANDSLAGET: Jo IngeBerget, Magnus Wolff Eikrem og Vegard Forren kan alle få en plass i startoppstillingen mot Thailand. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
SERIEMESTERE PÅ LANDSLAGET: Jo IngeBerget, Magnus Wolff Eikrem og Vegard Forren kan alle få en plass i startoppstillingen mot Thailand. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Fem Molde-spillere fra start mot Thailand

Seriemesteren dominerer i startoppstillingen mot Thailand.

Bangkok (TV 2 Sporten): Mye tyder på at det blir mange Molde-spillere blant de elleve som starter for Norge i King’s Cup onsdag.

LES OGSÅ: Lundekvam: – Nasjonen er hjernevasket av Drillo-effekten
DIREKTE: Se Thailand - Norge direkte på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag klokken 13.00

Dagen før kampen mot Thailand gjennomførte landslaget en ny treningsøkt i tidvis stekende varme på Supachalasai Stadium. Der kunne de fremmøtte, inkludert fotballpresident Yngve Hallén, se en ellever med fire representanter for den regjerende seriemesteren.

– Vi kjørte en ellever nå, men det er slettes ikke sikkert at det er den som starter – sannsynligvis ikke.

Molde-dominans
Even Hovland og Vegard Forren spilte sammen i midtforsvaret, Magnus Wolff Eikrem styrte sentralt på midtbanen og Jo Inge Berget var alene på topp. Espen Bugge Pettersen sto i mål for det andre laget, men er allerede bekreftet i startoppstillingen mot Thailand. Dermed blir det fem ganger Molde fra start mot vertsnasjonen.

Samtidig varsler landslagssjef Egil Drillo Olsen noen endringer i forhold til laget som spilte sammen på trening.

– Vi kjørte en ellever nå, men det er slettes ikke sikkert at det er den som starter – sannsynligvis ikke, sier Drillo.

Gnagsår-plager og sykdom
Sannsynligvis er det snakk om at Markus Henriksen skal komme inn for Magnus Lekven. Rosenborg-spilleren har slitt med gnagsår og trente derfor alternativt under tirsdagens økt.

– Han har slitt litt med noen gnagsår som han egentlig ikke har hatt før. Vi tror at det har med fuktigheten å gjøre. Han hadde vondt i går, så vi bestemte oss for å ta ham ut av trening i dag, Men han føler seg mye bedre, så han er klar til i morgen, sier landslagslege Agnar Tegnander.

Thomas Sørum var den eneste spilleren som ikke stilte opp på treningen. Spissen er småsyk og valgte derfor å ta det med ro på hotellet.

– Sørum føler seg litt slapp i kroppen og hoster litt, så det er nok air-condition som har virket inn – selv om vi har vært forsiktige og spillerne har fått regler å holde seg til. Han er bedre i dag enn i går kveld, så vi håper at han er klar til onsdag, sier Tegnander.

Vegard Forren gikk glipp av åpningskampen mot Danmark på grunn av et overtråkk, men skal nå være klar til start. 23-åringen sa at han følte at formen var fin, men trolig holder han ikke en hel kamp. Det kan uansett bli spennende å se hvordan samarbeidet mellom ham og hans nye stopperkollega i Molde, Even Hovland, fungerer.

DIREKTE: Se Thailand - Norge direkte på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag klokken 13.00

egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

– Thailand er uryddige
Planen mot Thailand er å starte i en 4-5-1-formasjon, men Drillo forteller at han kan komme til å legge om taktikken underveis i kampen.

Slik vurderer sjefen onsdagens motstander:

– De har gode enkeltspillere, som er gode med ballen én mot én, men som lag er de uryddige og dårlig organisert. De er mye mer markeringsorienterte enn vi er vant med i Europa.

Bekreftet norsk startellever mot Thailand (4-5-1): Espen Bugge Pettersen – Steffen Hagen, Even Hovland, Vegard Forren, Lars Christopher Vilsvik – Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen , Magnus Wolff Eikrem, Harmeet Singh, Valon Berisha – Jo Inge Berget.