Mostafa
Mostafa "Mos" Abdellaoue (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Mos-debuten unnagjort - nå vil han spille med broren

Etter sine første minutter for A-landslaget deler Mos den samme drømmen som Moa.

Bangkok (TV 2 Sporten): Det ble ikke nettsus mot Danmark, men for Mostafa Abdellaoue var det uansett stort å få spille en hel omgang i sin landslagsdebut.

Fjorårets toppscorer i Tippeligaen (17 scoringer) gjorde i alle fall ikke skam på fotballnavnet Abdellaoue. Suksessen har foreløpig kanskje ikke vært like formidabel som storebror Moas, men med interesse fra FC København og en åpen landslagsdør, kan mye skje. Det er all mulig grunn for familien Abdellaoue til å være stolte over sine to fotballproffer.

- Det håper jeg de er. Det er ikke mange som får oppleve det (landslagsdebut, journ.anm.), så det er utrolig moro, sier Mos.

- Har du fått gratulasjoner fra storebror?

- Ja, det har jeg - fra familie og venner også.

Moa som spisspartner?
I oktober fortalte Moa at en av hans drømmer er å danne spisspar for Norge sammen med lillebroren. Og nå som Mos har debutert, håper også han på to ganger Abdellaoue i rødt, hvitt og blått.

- Jeg har en drøm om å få spille mange kamper på landslaget. Å gjøre det sammen med min bror, hadde vært morsomt, sier 23-åringen.

- Det er veldig gøy at han gjør det så bra i Tromsø, sier Moa.

SØSKENKJÆRLIGHET: Moa og Mos har dratt på seg den samme drakten tidligere. Moas drøm er at de også kan spille på landslaget sammen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SØSKENKJÆRLIGHET: Moa og Mos har dratt på seg den samme drakten tidligere. Moas drøm er at de også kan spille på landslaget sammen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Les også: Moas drøm: 4-4-2 x Abdellaoue
Les også: Derfor bør Tippeliga-talentene dra til utlandet

Går godt sammen
Mot Danmark måtte Mos spille alene på topp, noe han nok bør bli vant med, om ambisjonene er mye spilletid mens Drillo er landslagssjef. Samtidig er det ingen hemmelighet at både Mos og Moa trives best med en spisspartner - og Mos tror de ville passet bra i tospann.

- Vi vet hvor vi har hverandre, for vi har jo spilt med hverandre ganske lenge, men vi er jo litt forskjellige. Jeg er nok mye mer bakromsorientert enn det han er, så det kunne blitt bra.

Hva mener du? Bør Abdellaoue-brødrene få prøve seg sammen for Norge?