VIFs Truls Haakonsen møtte pressen etter å ha blitt avhørt av politiet i Gunnarsson saken. (Foto: TV 2/)
VIFs Truls Haakonsen møtte pressen etter å ha blitt avhørt av politiet i Gunnarsson saken. (Foto: TV 2/)

Truls Haakonsen ferdig i Vålerenga

Vålerenga opplyste søndag at Truls Haakonsen umiddelbart slutter i stillingen som sportsdirektør. - Jeg opplever ikke at jeg har fått sparken.

Bakgrunnen er at det er uenighet om hvordan elitedelen i klubben skal drives i fremtiden, hevder klubben i en pressemelding.

Det bekrefter Haakonsen selv til tv2.no, men insisterer på at han ikke har fått sparken.

Gjort en avtale
- Vi har jo gjort en avtale rundt dette her, så vi er således enig. Jeg opplever ikke at jeg har fått sparken, poengterer Haakonsen.

- Vi er uenige om hvilken retning klubben skal drives i årene fremover, sier den avtroppende sportsdirektøren.

- Kan du være mer spesifikk?

- Jeg har ikke noe stort ønske om å meddele det i all offentlighet. Det får være opp til Vålerenga eventuelt. For meg er det ikke naturlig å kommentere det.

- Er det utelukkende det sportslige rundt a-laget som er årsaken til avgangen?

- Jeg vil ikke kommentere detaljer rundt dette, sier Haakonsen.

Les også: Haakonsens permisjon forlenget

Ikke knyttet til overgangsskandalen
Vålerenga hevder det ikke har noe med overgangsskandalen som klubben og Haakonsen er involvert i å gjøre.

- Styret har forståelse for at det vil bli stilt spørsmål om denne konklusjonen kan knyttes til den pågående overgangssaken. Den saken er ennå ikke avsluttet, og det er ikke opp til styret å fordele ansvar og skyld i saken, sier styreleder i Vålerenga Fotball, Odd Skarheim, i pressemeldingen.

Truls Haakonsen er siktet i den pågående overgangsskandalen, som involverer Veigar Pall Gunnarssons overgang til VIF. Han har vært permittert siden november i fjor.

Selv sier han at dette ikke har vært en faktor i prosessen rundt hans avgang, som ble sluttført før helgen og kulminerte i at han forlater Vålerenga.

- Ikke i forhold til at jeg slutter i Vålerenga, nei. Det får du i såfall spørre klubben om.

Se videointervju med Odd Skarheim i TV 2 Play:

587913

Andresen tok over Haakonsens oppgaver
Den gang tok trener Martin Andresen over en stor del av Haakonsens oppgaver, noe Skarheim mener har fungert godt. Dette blir løsningen også på kort sikt.

- Når Haakonsen ble permittert overtok Martin Andresen en del av fullmaktene, noe vi har oppfattet som en positiv løsning for klubben, sier Vålerengas styreleder til tv2.no.

- Det er sportslig utvalg som styrer overgangsspørsmål og gir fullmakter, og Martin rapporterer nå direkte til dem og leder Bjørn Viljugrein, fortsetter Skarheim.

Hvordan den sportslige strukturen i Vålerenga skal se ut på lengre sikt er usikkert.

- Dette blir også en prosess, men vi er som sagt godt fornøyd med hvordan det fungerer i dag, sier styrelederen.

Bengt Eriksen er et kjent VIF-navn og er nå ledig på markedet etter at han sluttet som ekspert i TV 2 Sporten. Eriksen sier at han ikke vil kommentere om han er aktuell for en jobb i VIF.

Den avgående sportsdirektøren sier dette kan være en god løsning, forutsatt at Andresen får hjelp.

- Jeg vil anta at Martin Andresen med flere vil løse mine oppgaver. Bare man bygger et godt totalteam rundt, så tror jeg det kan bli en god løsning, sier Haakonsen.

- Enig om å være uenige
Haakonsen kom til VIF i mars 2009. Klubben opplyser at han nå får en sluttavtale.

- Skal man som sportsdirektør bidra til å utvikle en klubb, er det helt nødvendig å gå i takt med styret. Det er ikke til å legge skjul på at vi er grunnleggende uenige om hvilken retning elitedelen skal utvikle seg i årene fremover. Jeg har hatt en spennende og morsom tid i Vålerenga Fotball, og ønsker klubben lykke til i fremtiden, sier Truls Haakonsen.

Odd Skarheim sier han ikke er villig til å gå nærmere inn på nøyaktig hva uenighetene går på.

- Dette er en prosess som har pågått over tid, og vi er enig om å være uenige, sier Vålerengas styreleder.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kan fortsette i norsk fotball
Truls Haakonsen sier det er vemodig å forlate Vålerenga etter tre år, og at han ikke er sikker på hva fremtiden bringer.

- Jeg har ikke lagt noen store 20-årsplaner akkurat. Det blir å fortsette med noe konsulentvirksomhet. Jeg tar det derfra.

- Er det fristende å fortsette i norsk fotball?

- Ja, jeg vil ikke utelukke det. Har ingen motforestillinger mot det, for å si det sånn. Samtidig er det mange fordeler med å ikke jobbe med fotball, blant annet telefonsamtaler av den typen vi har nå.

- Regner med å bli orientert
Klanen-talsmann Christian Kjellesen er ikke overrasket over at han går.

- Forlengede permisjoner i fotballen fører jo ofte til dette. Vi vet ingenting om årsaken, regner med å bli orientert i morgen., men vet at det har pågått en prossess hvor det har vært uenigheter omkring den sportslige satsingen. Vi har egentlig ikke villet ha så mye innsyn i det, forklarer Kjellesen.

Supporterklubben vil vente med å mene for mye om saken(e) til de er ferdig avsluttet, og alle kort har kommet på bordet.

- Det er noen prossesser på gang i fotballen generelt, og Vålerenga spesielt, knyttet til etikk og moral som vi følger spent med på. Vi vil vente med å mene for mye om både den påfølgende nødvendige gjennomgangen av Vålerengas gjøren og laden, som er i gang, og det samme gjelder Haakonsens avgang. Men vi ser fram til at klubben får lagt denne perioden bak seg, sier talsmannen.

Han håper Haakonsen ikke blir utpekt som syndebukk av klubben.

- Hvis Truls går som en del av opprydning, eller om han går som en del av uenigheter i forbindelse med det sportslige, så er vi uansett opptatt av at han ikke skal bli framstilt som en syndebukk. Jeg tviler på at klubben velger å gjøre det, jeg tror nok at det er andre motsetningsforhold som gjør at han går nå, mener Kjellesen.