Berger (Foto: SAMUEL KUBANI/Afp)
Berger (Foto: SAMUEL KUBANI/Afp)

Kaos da Berger vant jaktstarten: - Gøy med litt action

Verdenscupleder Magdalena Neuner skjøt på feil skive.

Magdalena Neuner skjøt på Tora Bergers skive under søndagens jaktstart, men den norske skiskytteren holdt hodet kaldt og tok sin 14. verdenscupseier.

Det ble dramatikk da Neuner som første kvinne kom inn til den tredje skytingen og begynte å skyte på skive 2. Berger kom inn til skyting et knapt halvminutt senere, men hadde ingen skive å skyte på.

– Det var jo fire blinker som var skutt ned, så jeg burde egentlig bare latet som ingenting. Jeg bommet til slutt to på skudd og ble litt irritert over det, sier Tora Berger til TV 2 Sporten etter løpet.

Se hele intervjuet med Tora Berger i videovinduet øverst!

Det resulterte i at hun tapte tid mens hun ventet på å bli tildelt en ny skive. Samtidig bommet hun to ganger når hun først kom i gang, mens Neuner omsider ble klar over feilen og skjøt ett treff på riktig skive.

Ut fra tredje skyting var Berger nummer tre og hadde 8,3 sekunder å ta igjen på ledende Marie Laure Brunet fra Frankrike. Hun tok kjapt igjen løperne foran seg, skjøt en feilfri sisteserie og var uslåelig mot slutten.

I mål var Berger 17,9 sekunder foran svenske Helena Ekholm, mens Brunet kom på tredjeplass. Magdalena Neuner gikk i mål på 7.-plass.

– Det er ikke artig at en jakstart blir slik, men det var rettferdig at det endte slik. Det er artig at det skjer litt action i tillegg og at jeg klarer å vri det til noe positivt. Jeg er veldig fornøyd, avslutter Berger.

Svendsen skuffet på jaktstarten
Svendsen hadde et godt utgangspunkt før jaktstarten etter seieren under fredagens verdenscupsprint. Han gikk ut tre sekunder før franske Simon Fourcade, mens Fourcades bror Martin som tredjemann, startet ti sekunder bak nordmannen.

Sjipulin startet som nummer fire og tok ledelsen allerede etter første skyting. Russeren skjøt feilfritt, mens trioen med tidligere startnummer pådro seg én bom hver.

Svendsen bommet to ganger både på andre og tredje skyting, og det ble tidlig klart at trønderen var ute av seierskampen. I mål var Svendsen 1.11 minutt bak Sjipulin, som kom seg unna med én bom på standplass.

Annenplassen gikk til Martin Fourcade, mens tyske Arnd Peiffer ble nummer tre.

Ole Einar Bjørndalen gikk seg opp ti plasser og ble nummer 15 på jaktstarten. Tarjei Bø hadde også en tung dag på standplass med seks bom og endte på 20. plass. Samme skuddfasit hadde Lars Berger på 41. plass.

-I dag var det tilbakefall til gamle synder, dårlig dag på jobben, sier Hegle Svendsen.

- I fjor og årene før så har skytingen vært lett som en plett, hvordan oppleves å ikke få det til i år?

- Jeg vet ikke, det går opp og ned. Kanskje jeg ikke har gjort en god nok jobb i år. Det er en rar opplevelse, særlig når det har gått så bra før, sier Hegle Svendsen.

- Jeg er veldig fornøyd med denne uken her, en 2.plass og en 1.plass, men tror jeg har en jobb å gjøre hvis jeg skal bli stabil, fortsetter nordmannen.

- Er det bare deg selv du har å skylde på når ikke det fungerer, eller er det noen unnskyldninger du kan ta med deg på veien?

- Det hadde vært jævlig deilig å legge skylden på andre, men jeg kan jeg ikke, jeg liker å legge skylden på meg selv, avslutter hegle Svendsen til TV 2 Sporten i Nove Mesto.

(©NTB)