Valon Berisha (t.h.) gratulerer målscorer Tarik Elyounoussi i landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Valon Berisha (t.h.) gratulerer målscorer Tarik Elyounoussi i landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Tarik (Foto: TV 2/)
Tarik (Foto: TV 2/)

Elyounoussi-kanon sørget for uavgjort mot Danmark

Norge dominerte, men klarte bare ett poeng mot Danmark i Bangkok.

Danmark - Norge 1-1 (0-0)

Norge var det beste laget, men klarte bare 1-1 mot Danmark i åpningskampen av King's Cup. Etter norsk dominans i store deler av kampen scoret danskene ved Simon Makienok Christoffersen etter 71 minutter, men med tolv minutter igjen å spille utlignet Tarik Elyounoussi og sikret ett poeng for Egil Drillo Olsens mannskap.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i artikkelen!

– Ble litt Hawaii
– Vi var kanskje nærmest seieren. Jeg synes vi var gode i 35 min i første omgang, da hadde vi full kontroll og skaper litt fremover. Det er alltid morsomt å ta med seg poeng, og det fortjente vi, særlig på grunn av den første omgangen. Mange viste seg frem, byttene var gode og vi kom tilbake da det så ut som Danmark skulle ro det i land, sa landslagssjefen til TV 2 Sporten etter kampen.

Drillo mener forholdene førte til at det norske presset dabbet av utover i den andre omgangen.

– Vi ble lurt av krefter, døgn og varme, altså vi ble slitne. Mista litt grepet om kampen i andreomgang, og det ble litt Hawaii. Vi er ikke opptatt av å styre kamper, vi er opptatt av å vinne, og det er vi nære på. Samtidig var det morsomt at mange viste seg frem. Det var ikke noe å si på viljen og entusiasmen utpå der, la han til.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Egil Drillo Olsen

Morten Olsen: – Vi kontrollerte kampen
Danskenes landslagssjef så kampen på en litt annen måte enn Drillo.

- Vi kontrollerte kampen inntil de siste ti minuttene, hvor Norge fikk mål og begynte å presse litt høyere. Hvis vi absolutt ville vinne fotballkampen kunne vi valgt å spille annerledes. Banen var vanskelig å spille på, men vi velger å spille den fotballen vi helst vil, sa Morten Olsen til dansk TV 2.

- Vi mangler hurtighet i spillet. Hvis man skal bryte igjennom et kompakt lag som Norge må vi ha større hurtighet i spillet, og det går ikke på denne banen. Vi måtte skru ned på tempo.

Her er alle Tippeliga-overgangene

Norge virket mest tent i åpningsminuttene mot Danmark, og fikk kampens første mulighet etter åtte minutter. Espen Ruud slo bra inn fra høyrekanten, men Tarik Elyonoussis heading gikk rett i klypene til danskenes keeper.

Noen få minutter senere fikk Fredrikstad-spissen muligheten igjen. Markus Henriksen forserte fint inn mot sekstenmeteren til Danmark, før han serverte ballen til en umarkert Elyonoussi. Avslutningen fra 18 meter ble for dårlig, og Jesper Hansen kunne enkelt plukke det løse skuddet.

Positiv Elyounoussi
Etter 25 minutter kunne Norge fått et straffespark da Jojes Okore dultet Thomas Sørum overende inne i sekstenmeteren, men den thailandske dommeren vinket spillet videre.

Danmark var svært tamme i den første omgangen, og flere slurvefeil førte til mange gode norske overganger. Tarik Elyounoussi var sentral ved flere anledninger da Norge satte fart mot danskenes mål, men avslutningene stod ikke i stil med det oppbyggende spillet.

LES OGSÅ: Braaten scoret i Ancelottis seriedebut

Simen Brenne fikk Norges største mulighet før hvilen. Alexander Toft Søderlund stusset ballen inn foran mål, men fra sju meter satte Simen Brenne ballen himmelhøyt over mål på volley.

Norge foretok seg tre bytter i pausen. Simen Brenne, Lars Christopher Vilsvik og Thomas Sørum gikk ut, og inn kom Harmeet Singh, Vegar Eggen Hedenstad og Tippeligaens toppscorer Mostafa Abdellaoue. Kampen fortsatte derimot i samme spor som i den første omgangen, og Norge slet med å komme til klare målsjanser.

LES OGSÅ: Liverpool-aktuell 17-åring kan sette rekord mot Norge

Stanget danskene i føringen
Etter halvspilt andreomgang fikk Norge frispark i god posisjon etter at Mos ble felt av en dansk forsvarer. Espen Ruud prøvde lykken på direkten, men skuddet bød ikke på problemer for Hansen i Danmarks mål.

Ineffektiviteten til det norske laget skulle straffe seg. 20 minutter før full tid kom Patrick Mtiliga seg fri på venstrekanten, og inne foran mål ventet Simon Makienok Christoffersen. 21-åringen steg til værs og stanget inn ledermålet for danskene.

TV 2 Play: Se intervju med Valon Berisha

Elyounoussi hamret inn utligningen
Men Drillos menn slo tilbake umiddelbart. Tarik Elyounoussi spilte sin femte landskamp og var en av banens beste spillere. Med tolv minutter igjen å spille prøvde FFK-spilleren lykken fra 20 meter, og skuddet suste inn i nettmaskene, via fingertuppene til danskenes keeper.

Dermed endte det 1-1 i åpningskampen av landslagsturneringen i Bangkok.

– Vi prøver å spille bra, gjør noen gode kombinasjoner, men så får de et litt billig mål som jeg blant annet er innblandet i. Det var forferdelig tungt. Det verste jeg har vært med på noen gang, men det gikk jo bra til slutt, sa Tarik Elyonoussi etter kampen.

Og FFK-spilleren går ikke med på at hans andre landslagsmål var en keepertabbe.

– Ballen fortjente å gå inn, absolutt. Det er første gang jeg starter en A-landskamp, det tar jeg med meg videre. Fortsetter jeg å score, så får jeg nok spille mer.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Tarik Elyonoussi

Slik startet lagene:
Norge: Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Tore Reginiussen, Even Hovland, Lars Christopher Vilsvik - Markus Henriksen, Ruben Yttergård Jenssen, Simen Brenne, Tarik Elyounoussi - Thomas Sørum, Alexander Toft Søderlund.
Danmark: Jesper Hansen - Andreas Bjelland, Søren Christensen, Dennis Flinta, Nicklas Helenius - Tobias Mikkelsen, Patrick Mtiliga, Martin Ørnskov, Jojes Okore - Jakob Poulsen, Lasse Rise