Håndballgutter
Håndballgutter

– En OL-plass blir for tøft

De norske håndballgutta mener håndballpresident Karl-Arne Johannessens målsetting om OL-kvalifisering blir for tøft.

Vrsac (TV 2 Sporten):

– Vi har lyst til å gjøre det veldig bra. Vi har lyst til å vinne EM og vi, men det man må se på er hvor realistisk det er, sier mesterskapsdebutant Kenneth Klev TV 2 Sporten.

Han får støtte av TV 2 Sportens håndballekspert Glenn Solberg.

– Er OL-kvalik realistisk?

– Nei, jeg tror det er for høye ambisjoner. En OL-plass vil vel si en 5.-6.plass og det tror jeg blir for tøft for Norge med det mannskapet de har nå, sier Solberg.

Kan du skape et vinnerlag? Spill EM-manager
Alt om EM i håndball: Nyheter | Resultater | Statistikk

Det var i en debatt i fredagens Sportslunsj på Nyhetskanalen at håndballpresidenten la frem det han mente var naturlig å forvente av håndballguttene.

LES OGSÅ: Se Sportslunsj: - Usikker på om Hedin er rett mann til å utvikle Norge

– Den realistiske ambisjonen for oss nå er å nå en OL-kvalik, sa Johannessen.

Mye skal klaffe dersom Norge skal sikre seg en mulighet til å nå OL. Dersom alt går Norges vei også i de andre gruppene kan de få OL-kvalik med en 9.plass, men i verste fall er det en semifinale som må sikres.

LES OGSÅ: Slik går Norge til OL

– Vi får håpe at vi har en mulighet, men jeg tror det blir veldig tøft, sier Johnny Jensen.

Flere av spillerne mener det blir tøft nok å i det hele tatt avansere fra gruppa. Norge møter Slovenia, Island og Kroatia. Tre av lagene avanserer til mellomspillet. Der venter trolig trippelmester Frankrike og medaljekandidat Spania.

– Det er hyggelig at han har forventninger, men vi i gruppa vet hvordan det ligger an og vi vet det er knalltøft i det hele tatt å være i nærheten av å kapre en plass, sier Erlend Mamelund.

Solberg mener en seier er realistisk i gruppespillet.

– Jeg synes vi skal forvente at de skal slå Slovenia i første match. Island og Kroatia tror jeg blir for tøffe. Det er absolutt lag vi kan slå på gode dager, men en seier i gruppespillet er det vi kan forvente, sier han.