Steven Gerrard omgitt av to Stoke spillere. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Steven Gerrard omgitt av to Stoke spillere. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Stoke temmet Liverpool

Steven Gerrard og co klarte ikke å bryte ned Stoke-forsvaret og måtte ta til takke med uavgjort.

Liverpool-Stoke 0-0

Kun en gang tidligere har laget som ligger på 6.plass etter 20 spilte kamper endt i topp 4 i Premier League. Det var Liverpool selv i 2006/2007.

Liverpool håper å klare det igjen i år, og ville starte med tre poeng mot Stoke på Anfield lørdag.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Velorganisert Stoke
Stoke på sin side har ikke vunnet en kamp på Anfield siden 1959, og det var ganske tydelig at det defensive stod i høysetet for laget som kun låg to plasser bak Liverpool på tabellen før runden startet.

Et velorganisert og disiplinert Stoke nektet Liverpool rom, som spilte og spilte, uten å lage de helt store sjansene.

Liverpool-sjef Kenny Dalglish var bekymret over antallet målsjanser laget hans skapte i den syvende uavgjort hjemmekampen av elleve mulige så langt i år.

- Vi så ganske bra ut i forsvar, men det er vårt ansvar å bryte de ned, og i dag var vi ikke gode nok offensivt, sa Dalglish etter kampen, som nok savnet utestengte Luis Suarez i denne kampen.

Ikke før mot slutten av kampen klare Liverpool å skape noen sjanser som kunne ha gitt de seieren, men selv med en bra sluttspurt klarte ikke Steven Gerrard og co å bryte gjennom Stoke-muren.

Den største sjansen i kampen fikk Liverpool etter 76 minutter, da Jose Enriques innlegg går via Stoke-forsvarer Jonathan Woodgate sitt bein til en helt umarkert Dirk Kuyt 7 meter fra mål. Nederlenderen maktet ikke å styre headingen på mål.

Til tross for ytterligere hodestøt i gode posisjoner fra Dirk Kuyt og Martin Skrtel ble det ikke scoring på Liverpool i denne kampen heller, den syvende målløse kampen for Dalglish sine menn denne sesongen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Liverpool dominante
De røde dominerte spillemessig mot det bortedraktkledde Stoke-laget allerede fra start, men kampen var sjansefattig hele veien igjennom.

Nærmest scoring i første omgang, i den grad man kan kalle det nært, var faktisk Stokes Matthew Etherington med et skudd Reina tok seg av uten store problemer.

Charlie Adam hadde også en mulighet for Liverpool på et hjørnespark tidlig, men ballen kom bak han og han klarte ikke å få styrt ballen i retning mål.

I andre omgang ble det mer av det samme, til tross for at Dalglish prøvde å endre kampbildet ved å sette inn Andy Carroll for Stewart Downing.

Med unntak av et par kraftige dueller, hvor hjemmepublikumet vil ha straffespark, med Stoke-stopperne Shawcross og Huth var det ikke mye 350-millionersmannen fikk utrettet.

Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

- Stoke kom for et poeng
Liverpool jaget og jaget, men Stoke reiste hjem med det ene poenget det såg ut som de var ute etter.

- Stoke kom for å ta med seg et poeng, og de fikk et poeng. Forsvaret vårt såg ganske komfortable ut, men de spilte jo bare mot en person, konkluderte Kenny Dalglish etter hans 50. kamp som Liverpool-manager etter comebacket.

Hans motpart i Stoke var derimot storfornøyd med sine egne spillere.

- Vi er veldig fornøyd med innsatsen til spillerne. De jobbet hardt, og har tatt fire poeng mot Liverpool i år uten baklengs. Det er en stor prestasjon, sa Tony Pulis etter hans 400. kamp som Stoke-sjef.

Les også: Slik endte lørdagens Premier League-kamper