MArgrethe
MArgrethe

Dronning Margrethe (71) holder vekten – 40 år gamle kjoler passer fortsatt

Imponerer danskene med sin slanke figur.

Danmarks dronning Margrethe imponerer innbyggerne i pannekakelandet.

Den danske avisen BT berømmer nå regenten for å fremdeles få plass i kjoler som ble sydd til henne for hele 40 år siden.

dk
dk

Hylles i avisene

Dronningen feirer i disse dager 40 år på tronen, og på en storstilt utstilling på Amalienborg Museet er det en stor utstilling av noen av hennes mange gallakjoler.

Margrethe startet sin regjeringstid den 14. januar 1972.

«Det er de færreste kvinner som etter to barnefødsler fremdeles passer kjolene som ble sydd til henne for 40 år siden» skriver avisen BT.

Interessert i design

Utstillingen som nå vises fram inneholder gallakjoler helt tilbake fra 1960-tallet – den eldste som er utstilt bar hun i 1964 da hun var gjest i lillesøster Anne-Maries bryllup med kong Konstantin i Aten.

Dronningen skal selv ha stor interesse av design og sine mange plagg – og er etter sigende med å plukke ut stoffer og detaljer til dem.

Svært mange av kreasjonene er dansk design.

Men danskenes storrøykende dronning Margrethe har vært forfulgt av helseproblemer i mange år – og har tidligere fått kritikk for å være et dårlig forbilde for danskene.

– Hun har store helseproblemer på grunn av usunn livsstil, hevder leger.

Monarken har blitt operert for brokk – og det har flere ganger blitt slått alarm over hennes usunne livsstil som røyker, mange glass rødvin og manglende mosjon.

margrtehe-danmark
margrtehe-danmark