Olga Zaitseva (i midten)  trives godt i Nove Mesto, og på 15 kilometeren i ettermiddag kan hun bli en har nøtt å kneppe for Tora Berger  (Foto: Petr David Josek/Ap)
Olga Zaitseva (i midten) trives godt i Nove Mesto, og på 15 kilometeren i ettermiddag kan hun bli en har nøtt å kneppe for Tora Berger (Foto: Petr David Josek/Ap)

Hobby-meteorologen Tora kom på 2.plass

Tora Berger skjøt to bom, men tok likevel andreplassen på fredagens sprint i Nove Mesto.

Nove Mesto (TV 2 Sporten): Vind og snø skapte vanskelige forhold også for 30-åringen, men det var først etter målgang at griseværet startet.

-Da det begynte å snø så veldig så var jeg veldig glad. Jeg sjekket jo værmeldingen, men at jeg traff så bra visste jeg ikke, sier Tora Berger til TV 2 Sporten.

For vindkastene var mange under fredagens konkurransen. Likevel hadde Norges beste utøver flaksen på sin side underveis.

- Jeg var litt heldig i dag, hadde ikke så værst forhold på standplass. Man må ha litt flaks, for det skifter fort, avslutter Berger som har endt på 2. plass to ganger av fem mulige sprintøvelser denne sesongen.

Russiske Olga Zaitseva vant, mens Magdalena Neuner tok tredjeplassen.

-Må prate med Berger
Synnøve Solemdal mestret ikke forholdene like bra som lagvenninne Berger. På siste skyting ble det hele fire bom, og fem totalt.

- Det fungerte ikke i det hele tatt på skytingen i dag, noen ganger er det sånn. Jeg hadde ikke noen god dag i sporet heller, så det var kanskje like greit at begge ting ikke fungerte, sier Solemdal.

- Noen får det til, det gjorde ikke jeg, så jeg tror jeg får ta en prat med Tora på rommet i kveld for å høre hvordan hun gjør det, avslutter Solemdal.