UNITED:   Når man leser om oss høres kombinasjonen rar ut, men låta er så fet og alt passer så bra sammen, sier Kristian Rønning (23), aka «Sirius». Lørdag er han aktuell i Melodi Grand Prix sammen med Benedicte Adrian og Haji Saleem.
UNITED: Når man leser om oss høres kombinasjonen rar ut, men låta er så fet og alt passer så bra sammen, sier Kristian Rønning (23), aka «Sirius». Lørdag er han aktuell i Melodi Grand Prix sammen med Benedicte Adrian og Haji Saleem.

MGP-klare «United»: – Det er mange som lurer på hva i all verden vi driver med

Nostalgi møter hip hop når Benedicte Adrian, rapperen Sirius og Haji møtes i en helsprø coctailblanding av en Melodi Grand Prix-låt.

Benedicte Adrian gjør comeback i MGP 2012 sammen med rapperen Sirius (24) og den nye sangkometen Haji (28). Gruppa, som kaller seg United, fremfører en låt som består av en helsprø blanding av nostalgi og nyfødt hip hop.

– På tide med noe annet enn «drag gueens»

«På papiret er kanskje dette den merkeligste konstellasjonen i MGP noensinne. Dette samarbeidet trancenderer alt vi har vært borti. Her får fansen en skamløs blanding av nostalgi, reality og ferske fjes», har MGP-veteran Per Sundnes uttalt om gruppen.

– Det er mange som lurer på hva i all verden vi driver med, men det er ingen som har hørt låta vår, og det har veldig mye å si. Når man leser om oss høres kombinasjonen rar ut, men låta er så fet og alt passer så bra sammen, sier Kristian Rønning, aka «Sirius».

Les også:Benedicte Adrian: – Atle har alt som en artist skal ha

– Jeg tror det er på tide å ha noen andre bidrag enn bare «drag queens» som står å synger så det runger, medgir Sirius.

MGP-veteranen Benedicte Adrian mener hun har mye å lære av de unge guttene.

– Dette er en gavepakning for meg. Jeg får lære nye uttrykk. De har så masse energi, og de har ikke så mange andre plikter i livet sitt. Stort fokus på musikken. For meg er musikken frikvarter, da er jeg bare meg selv - spretter rundt og gjør noe som er gøy, sier Adrian.

Benedicte Adrian har lært noe helt spesielt av de unge gutta. Sjekk hva hun har lært i videoklippet ovenfor.

– Vi blir den rare gruppa alle må få med seg

HAR DET GØY SAMMEN: Benedicte Adrian og Haji Saleem lærer mye
  av hverandre.
HAR DET GØY SAMMEN: Benedicte Adrian og Haji Saleem lærer mye av hverandre.
Gruppa håper på å bli «underdogene» som stikker av med oppmerksomheten under delfinalen på Ørlandet denne uka. På lørdag sendes den første direktesendte delfinalen i årets Melodi Grand Prix-sirkus.

– De har uttalt oss som jokerne i konkurransen, sier Haji.

– Det er fint hvis vi blir litt underdogene og outsiderne. At vi blir den lille rare gruppa som alle må få med seg. Låta er veldig spesiell, så enten liker du den eller så liker du den ikke. Faren er at låta har en tendens til å poppe opp i hode, den fester seg. Jeg spiller den hjemme med barna, og når jeg endelig har fått renset hodet, så er det en av de som nynner på den. Den er litt skummel sånn, sier Benedicte Adrian.

Les også: Benedicte Adrian: – Det mest tragiske øyeblikket i livet mitt ble det lykkeligste

– Jeg har fått mye kjeft

Haji Saleem fra Holmlia i Oslo er et relativt nytt navn på den norske pophimmelen. I 2009 ga han ut debutalbumet «Chaotic». Tidligere i år ga han ut singelen «Bartender» hvor han synger på norsk.

Rapperen Sirius stakk i 2010 av med seieren i «Norske Talenter». Med bakgrunn fra hip hop miljøet har han mottatt mange reaksjoner på at han denne ganger stiller i Melodi Grand Prix.

– Jeg har fått mye kjeft. Det er klart at folk reagerer på det. «Stakkars meg - rapperne liker meg ikke lenger». Jeg fikk tilbudet om å være med på en låt som jeg synes var fet, og da spiller det ingen rolle hvilken arena det er, sier Sirius til «God Kveld Norge».