Ønskedrømmen
Ønskedrømmen

Slik overvant Malin hundeskrekken

«Ønskedrømmen» hjalp 12-åringen med fobien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Ønskedrømmen» var i Flekkefjord for å oppfylle folks ønsker i lørdagens program.

Blant de mange som vil ha ønskene oppfylt er foreldrene til 12 år gamle Malin Steinberg. Etter at Malin ble bitt i ansiktet av en hund som femåring, har hun vært ekstremt redd for hunder.

Redd for å gå utendørs

Foreldrene ønsker hjelp til å bli kvitt fobien hennes, og programleder Øyvind Mund gjør alt han kan for at Malin skal kunne gå trygt alene til besteforeldrene.

– Det at hun er så redd for hunder gjør at hun ikke liker å gå alene utendørs. Det er vondt å se på at hun velger bort aktiviteter eller delta på ting fordi hun er redd for at hun skal møte en hund. Det er angst, rett og slett. Vi ønsker at Malin skal bli kvitt den angsten og da bli mer selvstendig, sier moren Hilde Steinberg.

Når Malin ser eller hører en hund, kjenner hun det på kroppen umiddelbart.

– Hjertet mitt dunker og jeg blir litt redd. Hver gang jeg hører bjeffing blir jeg redd, sier Malin.

Les også: Her får kreftsyke Lise sitt drømmebryllup

Bekymrede besteforeldre

Besteforeldrene til Malin hadde også lyst til at Malins hundeskrekk skulle forsvinne. De bor nemlig ikke så langt unna henne, men langs veien er det mange hunder.

Malin tok til tårene da hun møtte en hund på spaserturen med programleder Øyvind Mund. Etter terapien tør nå Malin å klappe hunder.
Malin tok til tårene da hun møtte en hund på spaserturen med programleder Øyvind Mund. Etter terapien tør nå Malin å klappe hunder.

– Det er en del hunder på veien til oss. Det er et veldig rolig og stille område, men vi skjønner med en gang at det er hundene som plager henne. Hun er veldig nervøs for at det skal komme en hund. Det er vondt å se at barnebarnet lider av denne fobien, så vi håper dette skal gå i orden og at hun blir kvitt dette problemet, sier bestefar Arnfinn Midtbø.

– Hun er her ofte, men hun kommer aldri alene, sier bestemor Marion Midtbø.

Har du et ønske? Klikk her!

Slik overvant hun frykten

«Ønskedrømmen» gikk til verks og skaffet motivatoren Øyvind Hammer til å hjelpe Malin. De hadde en lang samtale som skulle hjelpe Malin til å overvinne hennes frykt mot menneskets beste venn.

– Når man er redd for noe, blir man ofte uten at det man er redd for er til stede. For Malins tilfelle er det hunder, og hun sitter her og gruer seg til å gå til mormor og morfar. Ergo foregår frykten i hodet hennes, sier Hammer og fortsetter:

– Når hun er glad kjenner hun det høyere oppe på kroppen, men når hun er redd kjenner hun det i magen. Og det vi prøver å gjøre er å ta den reaksjonen hun har når hun er glad, og putte den der hvor frykten pleier å komme. Og da skjer det noe med henne som gjør at hun angriper situasjonen litt annerledes.

Terapien gjorde at Malin ikke bare våget seg i nærværet til en hund. Hun endte til og med opp med å klappe en hund.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd, men jeg tør i alle fall å ta på hunder nå.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan det gikk da Malin gikk alene til besteforeldrene for første gang.

Se «Ønskedrømmen» på TV 2 lørdag klokken 20.00!

Les mer om «Ønskedrømmen» i Flekkefjord her!