egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Drillo om terrorvarselet: - Ubehagelig

Amerikansk terrorvarsel mot byen hvor landslaget skal spille treningskamper.

Bangkok (TV 2 Sporten): Fredag la den amerikanske ambassaden i Thailand ut en pressemelding på sin egen hjemmeside, hvor de advarer amerikanske turister mot mulighetene for et terroranslag mot Bangkok.

Bangkok er ikke bare et populært reisemål blant norske turister. Frem til søndag 22. januar befinner også det norske fotballandslaget seg i byen for å delta i King’s Cup.

- Jeg har fått nyss om meldingen, dette er jo ubehagelig. Vi vet det ikke er tomme trusler, det har vi sett i Oslo. Men vi må forholde oss til at vi er på spillerhotellet, trener og spiller kamper. Vi avventer beskjed fra norske myndigheter, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen til db.no.

Pressemeldingen til den amerikanske ambassaden advarer mot å befinne seg i områder med høy konsentrasjon av vestlige turister. Det norske spillerhotellet er et godt stykke unna sentrum, og befinner seg i så måte ikke i faresonen.

UD gjengir beskjeden fra amerikanerne på sin hjemmeside og ber norske turister om å ”utvise spesiell aktsomhet” den nærmeste tiden. De ber også om å kontakte politiet dersom man legger merke til noen som oppfører seg mistenkelig.

- Vi har en god dialog med den norske ambassaden i Bangkok og UD hjemme. Foreløpig vil ikke dette påvirke programmet vårt når det gjelder trening og kamp, sier Svein Graff, informasjonssjef i NFF, til TV 2.

- Jeg ga beskjed til spillerne før middagen. Det er klart at vi vil være litt ekstra forsiktige dersom vi skal gjøre noe felles utenom trening og kamp, men det skjer ikke noe mer enn det. Vi har en løpende kontakt med ambassaden, noe som er en trygghet.