Edvald Boasson Hagen  (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
Edvald Boasson Hagen (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)

Edvald Boasson Hagen er skeptisk til favorittstempel

- Jeg aner ikke hvordan formen er.

Derfor stusser han over at et australsk bettingselskap har utropt ham til favoritt foran seksdagersrittet Tour Down Under, som starter tirsdag.

- Jeg hørte dette, men jeg vet ikke om det er noen grunn til å frykte meg, sier han til TV 2 og ler.

Dette er første gang Boasson Hagen er med i Tour Down Under. Setter du penger på ham som sammenlagtvinner, får du igjen sju ganger innsatsen hvis han ikler seg ledertrøya etter målgang i Adelaide 22. januar.

- Fint med en seier
Team Sky sykler for nordmannen og Michael Rogers i Tour Down Under - som i fjor ble vunnet av Garmin-Cervelos Cameron Meyer.

Jeg håper at det bidrar til at jeg kan gjøre det bedre i klassikerne.

- Jeg har ikke noe mål om å vinne sammenlagt. Jeg bruker dette rittet til å få en god start på sesongen. Men det er selvsagt fint om vi får en seier eller to til laget - og at også jeg kan vinne en etappe, forteller Boasson Hagen.

- Er det litt laid-back stemning rundt Tour Down Under?

- Det er et World Tour-ritt, så vi skal gjøre så godt vi kan og prøve å vinne. Men for meg personlig tenker ikke på annet enn å komme i gang.

- Hvordan er det å sesongåpne så tidlig?

- Det er noe nytt for meg. Og det blir spennende å se hvordan det går. Jeg håper at det bidrar til at jeg kan gjøre det bedre i klassikerne, legger han til.

Skadefri vinter
Før Tour Down Under sykler 24-åringen et kriteriumsritt i Australia søndag.

- Jeg tror jeg ligger bra an. Jeg har fått trent bra så langt i vinter og har holdt meg skadefri. Jeg føler at formen verken er super eller dårlig, men derimot OK, forteller han.

Nå er han derimot glad for å slippe unna snø og slaps i Oslo.

- I dag er det 30 grader her nede, men det er spådd opp mot 36 grader neste uke, så det kommer til å bli varmt. Men det blir greit å få svettet litt, sier han.