Atle Hamre
Atle Hamre

Utestengt Hamre går rettens vei for comeback

I løpet av 2012 kan livstidsutestengte Atle Hamre være tilbake på travbanen. Nå går den tidligere stjernekusken rettens vei for å få tilbake lisensen av Det Norske Travselskap.

– Vi er overbevist om at denne avgjørelsen er ugyldig og at den må oppheves av en sivil domstol, sier Hamres forsvarer Nils Nordhus, som har sendt begjæring til Oslo tingrett.

Hamre har sonet en fengselsdom på fire år for pengeutpressing, men må nøye seg med å være stallgutt hos broren Frode Hamre. Livstidsutestengelsen medfører at han ikke en gang for lov til å oppholde seg på norske travbaner. At Hamre-stallen har hatt enorm suksess etter at 51-åringen slapp ut av fengsel, er en mager trøst.

– Mitt største ønske er å kunne kjøre travløp igjen. Jeg har tatt utdannelse mens jeg var i fengsel, men så kommer jeg ut og får ikke brukt det. Jeg får jo ikke gå på en travbane, sier Hamre.

LES OGSÅ: Atle Hamre herjer i travsporten - igjen!

Advokat Nordhus ser ingen grunn til at Hamre skal nektes comeback som kusk. Han mener Det Norske Travselskap gir ham en dobbelt straff nå som han er ferdig med fengselsoppholdet.

– Han skal ikke sitte og forvalte over folks liv og helse. Atle Hamre skal kjøre en hest, og det kan han utføre utmerket til tross for at han har en alvorlig domfellelse, påpeker Nils Nordhus.

Det norske travselskap har ingen planer om å omgjøre straffen.

– Vi er kjent med at det muligens kan komme en rettslig prosess, men Atle Hamre er ikke noe tema for oss. Han er dømt for pengeutpressing to ganger, og da han ble tatt for andre gang etter veldig kort tid tilbake i banen, var det nok. Han er en belastning for travsporten, sier generalsekretær Rune Gustavsen i Det Norske Travselskap.

Nils Nordhus forventer at saken vil komme opp i Oslo tingrett i løpet av det neste halvåret, og har god tro på seier - og at Atle Hamre igjen blir å se på norske travbaner i siste halvdel av 2012.

– Det vil bety mye for travsporten. Og det vil bety mye for Atle Hamre - for da vil jo han få tilbake sitt yrke, sier Nils Nordhus.