NFF forbyr pengespill på landslaget. Ønsker å stoppe ukultur blant fotballspillere. (Foto: MONTASJE/Scanpix)
NFF forbyr pengespill på landslaget. Ønsker å stoppe ukultur blant fotballspillere. (Foto: MONTASJE/Scanpix)

NFF forbyr pengespill på landslaget

Ønsker å stoppe ukultur blant fotballspillere.

Bangkok (TV 2 Sporten): Norske fotballspilleres forhold til gambling har vært et tema som har blitt tatt opp i media etter at Sogndals Ørjan Hopen fortalte om sin spillavhengighet før jul.

På landslaget er det ingen som har stått frem med de samme problemene som Hopen, men assistenttrener Ola By Rise mener likevel at laget var i ferd med å utvikle en ukultur i forhold til pengespill.

– Vi fikk signaler om at det ble spilt om penger i landslagsmiljøet. Det var noe vi ikke kunne akseptere – dermed fattet vi et vedtak om at det ikke skal forekomme, sier Rise til TV 2.

For mye penger og fritid
Under samlingen i Thailand vil det nemlig være totalforbud mot pengespill på landslagsturer.

– Da jeg spilte på landslaget var det mye pokerspilling. Det er ikke alvorlig hvis det holdes på et beskjedent nivå, men nå for tiden er det en del spillere som har fryktelig mye penger. Da kan det fort utarte seg, så jeg synes det er veldig greit at vi har en slik regel, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen.

Se reportasje i videovinduet øverst

– Det handler nok en del om litt for lett tilgang på penger og litt for mye fritid. I min periode skulle vi jo ta en utdannelse ved siden av. Kjedsomhet og mangel på kick er noe av det farligste rundt den biten der, mener By Rise.

Ønsker å forebygge
TV 2 Sportens fotballekspert Claus Lundekvam har tidligere slaktet norsk toppfotball for manglende støtte til spillere med rus- eller spillavhengighet. Etter tips fra Lundekvam får Hopen nå hjelp ved The Sporting Chance Clinic i England – det samme stedet som hjalp Lundekvam med hans rusproblemer.

Landslaget ønsker å vise at dette er noe de tar svært alvorlig. Derfor følte de det var på sin plass å iverksette tiltak.

– Hvis vi kan bistå til at folk ikke kan havne borti spillegalskap, så er det viktig, sier By Rise.

Les også: Drillo forsvant - støtteapparatet startet leteaksjon

– En sykdom
Rosenborgs Markus Henriksen kjenner godt til problemene til Ørjan Hopen og mener at landslaget gjør helt rett når de forbyr pengespill.

– Hopen er en god venn. Vi har spilt mye og vært på ferie sammen, så det var trist å høre det, men jeg håper at han klarer å forbedre seg og bli kvitt det. Det er jo en egentlig litt som en sykdom, så jeg håper at han blir bedre.

– Vi her på grunn av fotball og da må ikke gamblingen ta hovedfokuset. Det er en fin regel, sier Henriksen.

Bør landslagsspillerne få spille om penger dersom de ønsker? Ta debatten i kommentarfeltet under: