HER GÅR DET GALT: Den berusede dansken går til angrep på dommer Herbert Fandel. (Foto: LISELOTTE SABROE/AFP)
HER GÅR DET GALT: Den berusede dansken går til angrep på dommer Herbert Fandel. (Foto: LISELOTTE SABROE/AFP)

Landslagsspillere vil donere bonuspenger til fotballpøbel

De danske landslagsspillerne vil hjelpe mannen som avbrøt kampen mot Sverige i 2007 med å betale rekordboten.

Det var 88 minutter ut i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige i Parken 2. juni 2007 at en 33 år gammel mann stormet banen.

Den tyske dommeren Herbert Fandel hadde nettopp tildelt svenskene straffespark på stillingen 3-3. Dét ble for mye for den danske supporteren, som stormet banen og angrep dommeren.

Fandel fikk sjokk og avlyste kampen.

Nesten to millioner i bot
Mannen ble dømt til 20 dagers ubetinget fengsel og skulle opprinnelig betale 900.000 kroner i erstatning til Det danske fotballforbundet (DBU).

Det var før han anket kravet og ble dømt til å betale hele 1,9 millioner kroner.

33-åringen risikerer nå å måtte selge huset og bli erklært personlig konkurs. Det vil de danske spillerne hjelpe ham med å unngå.

Les også: Doblet «fotballidioten» sin straff

Vil gi fra seg seiersbonusen
Nå kan landslagsspillernes neste bonus ende i «fotballidioten» sine lommer. Forslaget kommer fra langtidsskadde Leon Andreasen, som scoret sitt første landslagsmål da han utlignet til 3-3 i den kontroversielle kampen for fem år siden.

– Jeg synes faktisk at vi skal spille en landskamp og vinne den, så kan spillerne gi fra seg seiersbonusen, sier Andreasen til Ekstra Bladet.

Les også: «Fotballidioten» må betale millionerstatning

Ute av landslaget
Andreasen har slitt med lysken de siste to årene og er for tiden ikke den del av landslaget.

– Jeg er villig til å gi slipp på kampbonusen fra Sverige-kampen hvis det skal gjøres på den måten. Dessverre er jeg ikke med på landslaget nå og kan ikke betale gjennom den neste kampen, men jeg er klar til å gi fra meg den neste seiersbonusen hvis jeg kommer tilbake på landslaget, sier Andreasen.

Les også: Skandalekamp kun for barn

Kan skje mot Russland
Landslagskeeper Thomas Sørensen vil uansett gjøre sitt for at spillerne tar forslaget videre.

– Jeg synes det er en god idé. Det kan gjøres allerede i kampen mot Russland. Jeg vil ta tak i Daniel Agger og noen av de andre, så kan vi se hvordan det kan gjøres, sier Sørensen.

Skulle forslaget bli en realitet, vil det bli opp til hver enkelt spiller om han vil gi fra seg bonusen etter neste kamp for å hjelpe fotballpøbelen.