Fedrene må engasjere seg mer i barnas skolehverdag, mener påtroppende leder for Foreldreutvalget for grunnskolen, Christopher Beckham. (Foto: TV 2)
Fedrene må engasjere seg mer i barnas skolehverdag, mener påtroppende leder for Foreldreutvalget for grunnskolen, Christopher Beckham. (Foto: TV 2)

– Foreldreutvalg er syklubber

Flere fedre må på banen i FAU-ene. Christopher Beckham vil ha slutt på kvinnedominans i skolen.

Christopher Beckham skal representere over en million foreldre som påtroppende leder for Foreldreutvalget for grunnskolen. Han overtar vervet etter Loveleen Brenna.

FAU`er er syklubber

Den påtroppende lederen er opptatt av saker som mobbing, skoleledelse, inneklima og budsjettkutt. Han har sett seg lei på kvinnedominansen i FAU`ene på skolene.

– Mange foreldreutvalg er nesten som syklubber, mener Beckham som ikke er redd for å snakke rett fra levra.

Les også: Dette bør barnet kunne før skolestart

Vil ha flere fedre

– Det jeg ønsker når jeg sier det, er å få flere menn til å være aktive i sine barns skolehverdag. For det er altfor mange menn som ikke er på skolearenaen, forteller Christopher Beckham til God morgen Norge.

– FAU skal ikke lage vafler

For meg er syklubb et litt negativt ladet ord. Er det ikke det i dine ører?

– Jo, det er kanskje det. Men jeg ønsker en debatt rundt hva vi skal gjøre i foreldreutvalgene. FAU skal ikke være et sted der vi treffes for å lage vafler til skoleavslutningene, men skal være et et sted der vi skal mene noe om skolehverdagen til våre barn. Derfor må vi ha mennene inn, mener Beckham.

Les også: Skoleklasse byttet ut blokkfløyte med ukulele

Gamle kjønnsrollemønstre

Beckham understreker at veldig mange kvinner gjør og har gjort en god jobb i foreldreutvalgene. Han tror det er gamle kjønnsrollemønster som gjør at ikke flere fedre engasjerer seg i skolen.

– Jeg vil ha flere mødre ut på fotballbanen som trenere og flere fedre inn i FAU`ene, sier Christopher Beckham, som for øvrig ikke er i familie med David Beckham.