MAKEUP FOR MODEN HUD: Vi tipser om enkel hverdagsmakeup for voksen og moden hud. Produktinformasjon og priser finner du i artikkelen under.
MAKEUP FOR MODEN HUD: Vi tipser om enkel hverdagsmakeup for voksen og moden hud. Produktinformasjon og priser finner du i artikkelen under.

Sminke for moden hud

Enkel og naturlig makeup for voksne og eldre damer. Se video med Jan Thomas!

Skjønnhet har ingen alder. Likevel er det ingen hemmelighet at voksen og moden hud trenger ekstra oppmerksomhet. I videoene under gir superstylist Jan Thomas deg sine beste tips til makeup for voksen og moden hud.

Se video med Jan Thomas som legger makeup for moden hud under:

LES OGSÅ: På tide å skjemme seg litt bort?

Hemmeligheten bak vakker hud

Et godt hudpleieregime er avgjørende for en sunn og vakker hud. Hemmeligheten er rens, peel og fukt.

Rens: Rens huden morgen og kveld for å fjerne rester av makeup, skitt og smuss. Bytt ut den skummende ansiktsrensen som fjerner hudens naturlige oljer med en gelébasert eller krembasert rens som er langt snillere mot huden. Hvis du bruker mye øyesminke kan du fjerne denne ved å legge en bomullsdott med mild sminkefjerner over øynene, la virke litt før du fjerner sminken fra øyelokk og øyevipper med forsiktige bevegelser. Husk at bomull ofte er grovt, og kan lett skade den tynne huden rundt øynene.

LES OGSÅ: Skjønnhet fra A til Å

Peel: Eksfoliering fjerner døde hudceller slik at fuktighet bedre kan trekke inn i huden. Velg en mild eksfoliant. Eksfolier huden i ansikt én gang i uken, eller etter behov.

Fukt: Voksen og moden hud er gjerne tørrere enn ung hud. Bruk derfor en ansiktskrem som er rik på fuktighet, gjerne med solfaktor (SPF). Se etter produkter som inneholder vitamin A eller glykolsyre som er med på å øke kollagenproduksjonen og elastisiteten i huden.

SMINKE FOR MODEN HUD: Fra toppen t.v: Just Kissed Cheek and Lip Stain inneholder olivensmør, avokadosmør og vil rose, og er like fin på leppene som i kinnene (kr 255, Jane Iredale), silkepudder som inneholder vitamin E og solfilter gir en naturlig dekkeffekt (kr 320, Zanzuel), vippetang åpner blikket og gir deg en fin bøy på øyenvippene (kr 39,50, H&M), Skin Primer Moistures It pleier huden og tilfører fuktighet (kr 179, The Body Shop), Teint Idole Ultra 24H  er en intelligent foundation som skal lese hudens behov, og gi et feilfritt, naturlig matt og holdbart resultat som varer i opptil 24 timer. Kommer i 15 nyanser. I butikk fra 2.februar 2012 (kr 335, Lancôme). 3 i 1 øyepenn er kajal, eyeliner og øyenskygge i ett (kr 35, Yves Rocher), concealer som dekker urenheter, rødhet og mørke skygger samtidig som den tilfører fuktighet og pleier (kr 105, The Body Shop).
SMINKE FOR MODEN HUD: Fra toppen t.v: Just Kissed Cheek and Lip Stain inneholder olivensmør, avokadosmør og vil rose, og er like fin på leppene som i kinnene (kr 255, Jane Iredale), silkepudder som inneholder vitamin E og solfilter gir en naturlig dekkeffekt (kr 320, Zanzuel), vippetang åpner blikket og gir deg en fin bøy på øyenvippene (kr 39,50, H&M), Skin Primer Moistures It pleier huden og tilfører fuktighet (kr 179, The Body Shop), Teint Idole Ultra 24H er en intelligent foundation som skal lese hudens behov, og gi et feilfritt, naturlig matt og holdbart resultat som varer i opptil 24 timer. Kommer i 15 nyanser. I butikk fra 2.februar 2012 (kr 335, Lancôme). 3 i 1 øyepenn er kajal, eyeliner og øyenskygge i ett (kr 35, Yves Rocher), concealer som dekker urenheter, rødhet og mørke skygger samtidig som den tilfører fuktighet og pleier (kr 105, The Body Shop).

Du blir hva du spiser

Visste du at du også kan tilføre huden fukt innenfra? Det er mange sammenhenger mellom hva du spiser og hvordan huden din ser ut. Spis matvarer som er rike på naturlig oljer, som for eksempel avokado, laks og valnøtter.

Vitamin E er med på å styrke huden og blodkarene ved å beskytte mot skader fra frie radikaler. Vitamin E finnes i vegetabliske oljer, mandler, nøtter, frø, eggeplomme, korn og fet fisk. Du kan også lage din egen vitaminboots ved å stikke hull på en vitmamin E-kapsel og bruke den som serum under dagkremen din.

LES OGSÅ: 10 tips som gjør huden glad

Se video med Jan Thomas som legger makeup for voksen hud under:

Sminketips for voksen og moden hud

  • Bruk en primer! En primer er et baseprodukt som fyller ut linjer og ujevnheter i huden. Primeren vil gi deg jevnere hudtone, og gjøre at sminken både sitter bedre og holder lenger. Legg primeren etter dagkrem, men før foundation.
  • Bruk en foundation som tåler bevegelse uten å sette seg i fine linjer og rynker. I denne artikkelen har vi skrevet om hvordan du kan finne riktig foundation til din hudtype og hudfarge.
  • Pudderprodukter kan få huden til å se tørr ut, og fremhever fine linjer og rynker.
  • Bruk en highlighter med lysreflekterende partikler som reflekterer lyset i ansiktet. Påfør concealeren med pensel eller med fingrene under øyepartiet og opp mot neseryggen ved øyekroken for å gi ansiktet et løft.
  • Øyenbrynene rammer inn ansiktet. Dersom brynene er overnappede eller mangler helt bør du fylle inn øyenbrynene med farge. Bruk øyenbrynsskygge og ikke øyenbrynspenn som gir et hardere resultat.
  • Opplever du at øyesminken ikke sitter like godt lenger? Bruk kajal langs vippekanten før du setter den med en øyenskygge. Da sitter sminken hele dagen!
  • Unngå produkter med for mye skimmer som fremhever rynker og fine linjer. Velg matte øyenskygger og solpudder.
  • Legg maskara bare på de øvre øyenvippene. Dette åpner blikket, og gjør at du ser yngre ut.

Lurer du på hvordan du kan sminke deg til hverdags? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan legge en enkel hverdagsmakeup - se video med Jan Thomas!