Ulrik Wilbek (Foto: NIKOLA SOLIC/REUTERS)
Ulrik Wilbek (Foto: NIKOLA SOLIC/REUTERS)

Wilbek lanserer dansk EM-joker

Ulrik Wilbek overrasket alle da han tok med Marcus Cleverly til EM.

Niklas Landin er et soleklart førstevalg som målvakt for Danmark. Og det var ventet at enten Søren Rasmussen eller Jannick Green skulle bli hans makker i EM.

Men danskenes landslagssjef Ulrik Wilbek har aldri vært redd for å tenke annerledes, og overrasket alle da han tok med 30 år gamle Marcus Cleverly.

Cleverly har ikke vært aktuell for noe mesterskap tidligere, men denne sesongen har han virkelig slått til i Kielce, og han ble kåret til årets idrettsnavn i regionen Swietokrzysk. Det ga ham plassen på bekostning av de to mer kjente burvokterne.

Kan du skape et vinnerlag? Spill EM-manager
Alt om EM i håndball: Nyheter | Resultater | Statistikk

– Rett og slett fordi han er i en fantastisk form. Han har hatt en veldig sterk høstsesong i Polen, og han er en veldig fin type å ha med. Han har fått spille mot mange av de store i Mesterligaen, og så utfyller han Landin perfekt fordi de to er helt ulike, forklarer Wilbek til dansk TV 2.

Selv spillerne ble overrasket over valget, men etter å ha sett Cleverly storspille i oppkjøringskampene til EM, forstår de Wilbeks valg.

– Han blir uten tvil en bonus for oss. Jeg synes det forteller mye om en person at han kaster alt han har i hendene og drar til Polen. Et sted en skandinav aldri kunne tenke seg å dra for å spille håndball. Han har gått sine egne veier, og det sier mye om ham. Og jeg tar hatten av for den suksessen han har oppnådd der nede, sier veteranen Lars Christiansen.