BARCA DOMINANS: Gerard Pique (t.h.) feiret med lagkameratene Lionel Messi og Xavi, og kjæresten Shaqira. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
BARCA DOMINANS: Gerard Pique (t.h.) feiret med lagkameratene Lionel Messi og Xavi, og kjæresten Shaqira. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Gerard Piqué til TV 2 Sporten: – Ferguson var som en far for meg

Gerard Piqué hyllet Lionel Messi og både sin nåværende og tidligere trener.

Zürich/Bergen (TV 2 Sporten): Gerard Piqué fikk plass på årets lag da FIFA hedret de beste spillerne i 2011.

Og klubben hans Barcelona sto igjen som de store vinnerne.

– La Liga er best
Josep Guardiola ble kåret til årets trener, mens Lionel Messi stakk av med det gjeveste trofeet av alle, nemlig Gullballen.

LES OGSÅ: Tre gullballer på rad for Messi

– Jeg er veldig stolt over å være i denne klubben. Jeg synes at dette var en stor kveld for klubben. Guardiola fortjente prisen for årets trener og Lionel Messi som årets spiller. De har vært de beste, sier Piqué til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Sir Alex sammenligner dagens Barcelona med sitt United på 90-tallet

Ni av elleve spillere på årets lag hører hjemme i Barcelona eller Real Madrid. Den spanske midtstopperen mener det er et tydelig signal om hvor fotballmakten nå ligger.

– Jeg mener La Liga er den beste ligaen i verden. Vi har de beste spillerne i verden. Du ser på årets lag. Det er ni spillere fra La Liga. Nå kan vi si det er den beste ligaen i verden, sier han.

– Messi er best i historien
Messi ble den andre spilleren som får Gullballen tre år på rad. Bare Michel Platini har klart det før ham. Men Piqué mener Messis rekke kan bli lenger.

– Du trenger ikke å si mer om ham. Han er best. Kanskje den beste i historien. Han er bare 24 og kan vinne flere Gullballer, sier Barca-spilleren.

LES OGSÅ: Kong Henry av Arsenal

Men Piqué ble også beveget da Sir Alex Ferguson fikk FIFAs hederspris for sitt lange virke innen toppfotballen.

Han dro til Manchester United som tenåring og utviklet seg til en toppspiller under Fergusons ledelse.

– Han var viktig for meg. Da jeg var i Manchester United var han som en far for meg. Han fortjente det virkelig for det han har oppnådd i karrieren. Han er en fantastisk trener, avslutter Piqué.