norge (Foto: ROBERT MICHAEL, © agz)
norge (Foto: ROBERT MICHAEL, © agz)

Svendsen skjøt bort seierssjansen i Oberhof

Emil Hegle Svendsen viste nok en gang knallform i sporet, men tre bomskudd gjorde at nordmannen ble nummer tre under fellesstarten i skiskyting søndag.

Som på kvinnenes fellesstart ble det hjemmeseier i tyske Oberhof. Andreas Birnbacher leverte fire feilfrie skuddserier og gikk ensom over mål. Franske Simon Fourcade fulgte 24,3 sekunder bak, mens Svendsen på 3.-plass var 29,6 bak Birnbacher.

Det så mørkt ut for Svendsen etter to bom på den første stående serien. Da hadde nordmannen allerede bommet én gang på liggende og var nummer 23 ut fra tredje skyting. Men takket være en god tid i sporet og en feilfri siste skyting, avanserte nordmannen hele 20 plasser på de siste seks kilometerne.

Med plass på seierspallen overtok han likevel ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra lagkameraten Tarjei Bø, som sto over helgens renn på grunn av sykdom.

– Jeg har aldri før vunnet i Oberhof, men jeg har vel vunnet på de fleste andre steder. Derfor ville jeg gjerne ha vunnet her også, men det smakte godt med en pallplass i dag, sa Svendsen etter rennet.

– Jeg er i veldig bra langrennsform og føler meg veldig sterk. Jeg merker at jeg har mye å gi på med og ofte et ekstra gir på toppen av bakkene. I dag var det utrolig kult på sisterunden, sa Svendsen til NTB.

Lars Berger var en stund med i toppen under søndagens renn, men han ødela sjansen for topplassering med tre bom på siste skyting. 32-åringen bommet til sammen på fem skudd og endte på 17. plass.

Norge stilte bare med to utøvere i fellesstarten hvor de 30 beste i verdenscupen får delta. Tarjei Bø er syk og var ikke med til Oberhof, mens Ole Einar Bjørndalen prioriterte oppkjøring til VM Rupholding senere i vinter. (©NTB)