Alexander Dale Oen (Foto: Gow, Jessica/NTB scanpix)
Alexander Dale Oen (Foto: Gow, Jessica/NTB scanpix)

Alexander Dale Oen sanket to gjeve priser på Idrettsgallaen

Svømmestjernen fikk utøvernes pris og ble også kåret til årets mannlige utøver.

Lørdag kveld ble Idrettsgallaen for sportsåret 2011 arrangert, og det meste av det som kunne krype og gå av idrettsutøvere hadde funnet veien til Hamar for å feire et fantastisk sportsår.

Og etter et så sterkt år var det knyttet mye spenning til hvem som skulle stikke av med de gjeveste prisene. For én av dem ble det ikke bare én, men to priser å glise over.

– Hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve dette
Det var en tydelig lykkelig Alexander Dale Oen som gikk opp på scenen da hans navn ble ropt opp i klassen årets mannlige utøver. Men han hadde knapt fått satt seg igjen før han igjen måtte opp på scenen, denne gangen for å motta utøvernes pris – prisen som tildeles den som får flest stemmer blant de andre utøverne.

– Det er en fantastisk følelse. Det er vanskelig å sette ord på det og beskrive det, men det er veldig deilig, sier Dale Oen til tv2.no.

Dale Oen ble tidenes første norske verdensmester i svømming da han tok gull på 100 meter bryst i Shanghai i juli i fjor. Likevel hadde ikke 26-åringen regnet med å motta to priser av slikt kalliber.

¨LES OGSÅ: Dale Oen kåret til årets idrettsnavn

– Å vinne der og da har mer å si for arbeidet man har lagt ned, men i kveld dreier det seg mer om å få anerkjennelse for den jobben man har gjort. Det er to vidt forskjellige ting. Men dette er en fantastisk deilig følelse – jeg hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve det her i dag, sier en fornøyd Dale Oen.

I juli og august venter London-OL, og prisene er motiverende i oppkjøringen til de olympiske lekene.

– Det motiverer meg til å gjøre jobben, og bli pushet videre til å bli enda bedre, sier svømmestjernen.

LES OGSÅ: Brækhus fikk Folkets idrettspris

Therese Johaug kåret til årets navn
Therese Johaug ble kåret til årets idrettsnavn av det norske folket, og det var en overrasket Johaug som mottok prisen i Val di Fiemme.

– Dette kom veldig overraskende på meg. Jeg må få rette en stor takk til alle dere som har stemt på meg – det er ikke hvem som helst jeg var nominert med. Det jeg fikk oppleve i vinter med det verdensmesterskapet som var i Holmenkollen og at eg klarte å gå med det norske flagget på oppløpet, det har vært en drøm for meg siden jeg var liten jente. Det var vanvittig stort, sa en lykkelig Johaug til NRK da hun mottok prisen.

Øvrige priser:

Årets gjennombrudd:
Magnus Krog

Årets lag:
Håndballjentene

Årets kvinnelige utøver:
Marit Bjørgen

Årets forbilde:
Marit Bjørgen

Årets lagspiller:
Karoline Dyhre Breivang

Årets trener:
Egil Kristiansen

Årets mannlige utøver:
Alexander Dale Oen

Årets funksjonshemmede utøver:
Sarah Louise Rung

Åpen klasse:
Ole-Kristian Bryhn

Utøvernes pris:
Alexander Dale Oen

Årets ildsjel:
Joar Hagen

Idrettsgallaens hederspris:
Norway Cup

Årets navn:
Therese Johaug