VANT: Jo Wilfried Tsonga. (Foto: FADI AL ASSAAD/Reuters)
VANT: Jo Wilfried Tsonga. (Foto: FADI AL ASSAAD/Reuters)

Tsonga best i fransk finaleduell

Jo-Wilfried Tsonga kom sterkest ut av finalen i Qatar Open mot landsmann Gaël Monfils og vant 7-5, 6-3.

Tsonga innkasserte med det sin åttende ATP-tittel. Lørdagens finale måtte stoppes på et tidspunkt i første sett på grunn av tåke og glatt underlag. Da spillerne gikk tilbake på banen etter en halv time, var det Tsonga som taklet de utfordrende forholdene best. Monfils ledet 5-3 før motstanderen vant 16 av de 19 siste poengene i settet og tok fire game på rappen.

– Det var vanskelig. Underlaget var veldig glatt, og spesielt stedet på banen der det står malt «Qatar». Det var farlig, men det ble gjort nok til å bedre forholdene. Dette var en sterk seier for meg og gir en herlig følelse foran Australian Open, sa vinneren.

I motsetning til Monfils fikk Tsonga fikk en enkel vei til finalen da semifinalemotstander Roger Federer måtte trekke seg på grunn av en ryggskade. Monfils måtte på sin side slå verdenstoer Rafael Nadal i sin semifinale fredag og hadde nok litt mindre overskudd i finalen.

Med seieren ble Tsonga den tredje franskmannen som vant turneringen i Doha etter Nicolas Escude (2004) og Fabrice Santoro (2000).

Tsonga (26) og Monfils (25) ble begge en del av det profesjonelle tennissirkuset i 2004 og slo også gjennom for alvor i toppen av internasjonalt tennis omtrent på samme tid. Likevel har ikke de to kompisene møttes spesielt ofte på ATP-touren. Med lørdagens seier leder Tsonga 3-1 i innbyrdes møter. (©NTB)