gave2
gave2

– Dette må være verdens fineste gave

Slik hjalp «Ønskedrømmen» den eksemplagede 11-åringen.

I lørdagens «Ønskedrømmen» gikk turen til Vågan i Lofoten.

Én av dem som kom med et ønske var Tine Hansen. Lillesøsteren hennes, Johanne (11), har slitt med atopisk eksem hele livet, og ønsket at Johanne skulle få en reise til varmere strøk siden sol og varme hjelper mot hudsykdommen.

– Johanne er plaget med eksem og har vært det hele livet. Temperatur og varme har veldig mye å si for at hun skal bli bedre, sier Tine i programmet

Tove – moren til Johanne og Tine – forteller mer om eksemproblemet til Johanne som har plaget henne helt siden hun ble født.

– Vi visste ikke hva det var for noe, men hun hadde utslett allerede ved fødselen. Hun måtte ha på seg votter på sykehuset fordi hun klorte seg opp. Og så ble det bare verre og verre etter hvert som månedene og årene gikk. Det var veldig vanskelig, fordi vi sto helt maktesløse og så på at ungen vår skrek og vridde seg, sier moren.

«Ønskedrømmen» kunne derfor overraske Johanne og familien med en tur til Mauritius.

Se den rørende videoen øverst i saken!

Fikk lysterapiapparat

Men «Ønskedrømmen» hadde enda en overraskelse på lager siden en sydentur kun er en midlertidig løsning på Johannes eksem.

I de siste seks årene har Johanne reist ofte for å gjennomgå lysterapibehandling i Bodø for å holde eksemen i sjakk. Turene til Bodø tar lang tid og innebærer at Johanne må være borte fra skolen.

«Ønskedrømmen» ga Johanne derfor en lysboks slik at hun kan få lysterapibehandling hjemme. Overraskelsen ga hele familien gledestårer i øynene.

– Jeg ble mest overrasket over lysterapiapparatet hun fikk. Det er visst ingen andre i Lofotoen som eier et slikt, så dette tror jeg må være verdens fineste gave, sier moren Tove.

Se «Ønskedrømmen» lørdag klokken 20.00 på TV 2!

Les mer om «Ønskedrømmen» i Vågan her!