eia (Foto: Roger Fosaas 5031)
eia (Foto: Roger Fosaas 5031)

Dette gjør Harald Eia ekstremt irritert

... og det ble inspirasjon til nytt TV-program.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en side ved min personlighet som gjør at jeg mister evnen til å le hvis det kommer en faktafeil på bordet. Da surner jeg, hele flyten i samtalen bryter, sier Harald Eia til Dagbladet.

bårdtufte
bårdtufte
Komikerne Harald Eia (45) og Bård Tufte Johansen (42) er godt i gang med sitt nye program «Brille», der Eia skal stille spørsmål som hvorfor spy ser ut som gulrotbiter og hva menn syns er sexy.

Les også: Dette får komikerne til å bryte ut i latter

Ideen bak

Ideen bak programmet kom av hans ekstreme fokus på nøyaktighet.

– Jeg tror det var Atle Antonsen som første gang sa «der kommer Herr Brille». Når Harald er «Herr Brille», går det ikke an å tulle lenger. Det er et problem du har som programleder også, alt må være heeelt riktig, sier Tufte Johansen til avisen, før Eia følger opp:

– Men sier noen molekyl i stedet for atom, så er det feil. Sånn er det bare.

Programmet skal inneholde et utskiftbart panel, som blant annet består av Steinar Hagen, Pernille Sørensen og Jon Almaas. Den eneste som er fast medlem i panelet er Tufte Johansen.

Les også: Harald Eia sammen med 18 år yngre kvinne

Forventet bråk

Forrige gang vi så komikerduoen sammen på skjermen var i talkshowet «Storbynatt».

Da «God kveld Norge» møtte Eia før de hadde premiere, kunne han fortelle at de to hadde en helt spesiell måte å varme opp på.

– Det vi gjør, er å elske i timevis, spøkte han.

Han la ikke skjul på at han forventet bråk i etterkant av premieren.

– Det blir noe rabalder igjen da, vet du. Jeg vet ikke, det er nesten litt frustrerende. Uansett hva jeg gjør, så blir det bråk. Det er akkurat som jeg dras litt mot steder med litt krutt og krangel. Jeg dras mot det. Jeg krangler nesten aldri med folk ellers, men akkurat i arbeidet mitt dras jeg mot det, sa Eia til «God kveld Norge».

Les også: – NRK ville ha oss tilbake selv om «Storbynatt» skapte bråk