Therese Johaug (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Therese Johaug (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Johaug: – Lader opp med å se på gutta

Therese Johaug tar seg tid til å kikke på det motsatte kjønn før hun går skirenn.

Val di Fiemme (TV 2 Sporten): Therese Johaug har gitt opp kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski. 23-åringen ligger over tre minutter bak Marit Bjørgen i sammendraget etter torsdagens skuffende jakstart. Det blir for mye å ta igjen, selv for motbakke-eksperten Johaug.

– Jeg var veldig skuffet etter løpet på torsdag. Det var tungt å gå mutters alene i 15 kilometer. Det var to og et halvt minutt opp, og det var ett og et halvt minutt ned. I tillegg var det var lite folk i løypa. Det var ikke som å gå i Kollen, for å si det sånn, sier Johaug.

Skal ofre seg for Bjørgen
Nå vil Dalsbygda-jenta ofre alt for at Marit Bjørgen blir den første norske Tour de Ski-vinneren noensinne.

– Målsettingen til laget er at vi skal ha en dame øverst. Marit ligger i en vanvittig bra posisjon nå. Alle ønsker at hun skal dra det i land, sier Johaug.

Det er to innlagte spurter på kvinnenes 10-kilometer. At de er lagt på toppen av en stigning passer klatremusen Johaug godt.

– Det er fullt mulig å gå på seg syre i bakken, men løypa passer meg bra. I fjor gikk jeg veldig bra her. Jeg håper å kunne ta noen bonussekunder fra Kowalczyk, sier Johaug.

LES: Bjørgen mener hun har et psykisk overtak på Kowalczyk: – Ser at det blir mer og mer is på kneet

Blir nervøs av å se på gutta
23-åringen er ikke i tvil om hvem hun mener er sterkest av Bjørgen og Kowalczyk.

– Jeg har vanvittig stor tro på Marit. Jeg har trent en del timer med Marit i år, så jeg vet hvilke styrker hun har og hvilken vilje hun har. Kowalczyk ser ut til å dabbe litt av, sier Johaug.

Johaug røper at hun ikke bare konsentrerer seg om seg og sitt før Tour de Ski-rennene.

– Vi lader opp til konkurranse med å se på gutta. Da blir vi ekstra nervøse. Jeg er mer nervøs når jeg ser på dem enn når jeg går selv, smiler Johaug.