DSC_0100
DSC_0100

Dette er bakken som kan sende Northug opp i ryggen på Cologna

Petter Northug jr kan ta igjen Dario Cologna med full pott på de innlagte spurtene.

Val di Fiemme (TV 2 Sporten): Petter Northug har satt seg selv i en svært vanskelig posisjon med tanke på å vinne Tour de Ski sammenlagt. På lørdagens 20-kilometer må Mosvik-ekspressen hente mange bonussekunder på de innlagte spurtene.

Bonussekundene deles ut på toppen av en svært tøff stigning. Til tross for det har Odd-Bjørn Hjelmeset stor tro på at Northug kan skape ny spenning i toppen.

– Jeg tror vi kommer til å få se et stunt, og det stuntet kommer til å være helhjertet, sier Hjelmeset.

LES: Her er alt du trenger å vite om bonussekundene i Tour de Ski

– Kan ta igjen Cologna
Det er fem innlagte spurter i tillegg til målgang. I spurtene får vinneren 15 bonussekunder. Nummer to får 12 sekunder, nummer tre får 10 sekunder. Deretter 8,6,5,4,3,2,1.

– Med full pott kan Petter få ett og et halvt minutt. Nå ligger han ett minutt og tjue sekunder bak Cologna. Han kan ta igjen Cologna med full pott, sier Hjelmeset.

DSC_0102
DSC_0102

Dario Cologna vil etter all sannsynlighet passe nøye på Northug i morgendagens 20-kilometer. Sveitseren kommer nok plukke en del bonussekunder, men Hjelmeset mener Northug likevel må satse alt på å vinne de innlagte spurtene.

– Den eneste muligheten for å vinne er å plukke bonussekunder. De andre på laget må hjelpe Northug. Eldar Rønning og Niklas Dyrhaug er i god form. På klassiskdelen kan de være med å ta fra Cologna en del bonussekunder. Hvis de får til å jobbe som et lag er ikke alt håp ute, sier Hjelmeset.

LES: Miss Italia på Northugs 26-årsdag: – Gratulerer med dagen, Petter!
LES: Northugs servicemann avslører: – Dette er Petters tre mest irriterende egenskaper
LES: – Det er et møkkablad!

– Helt rå på syre
Han tror ikke at Northug er i dårlig form til tross for det skuffende langløpet i går.

– Han hadde litt for dårlige ski. I tillegg fungerte ikke kroppen optimalt. I dag ligger han helt sikkert i sengen hele dagen, bortsett fra en liten luftetur. Han pleier å takle hviledager veldig bra, sier Hjelmeset og legger til:

– Når Petter har feste er det ingen som springer like fort som ham oppover. Det kommer til å være en kraftanstrengelse på hver runde for å komme seg i posisjon før bakken, men Petter er helt rå på syre. Her er det også muligheter for å sette seg i hockey etterpå. I går var det aldri noen nedoverbakker, så han fikk aldri hentet seg inn igjen. Det som skjer i morgen passer nok Petter mye bedre enn gårsdagens etappe, sier Hjelmeset.