TOPPBLOGGERNE: Les hva Fotballfrue, VOE, Ulrikke Lund og Linniiie gjorde seg bemerket med i fjor.
TOPPBLOGGERNE: Les hva Fotballfrue, VOE, Ulrikke Lund og Linniiie gjorde seg bemerket med i fjor.

Mishandling, vekthets og comeback

Slik har bloggåret 2011 vært.

De største norske bloggerne er i full gang med å oppsummere året som er gått. «God kveld Norge» gir deg høydepunktene.

Linnéa Myhre

Sinna-bloggeren har i året som er gått vært akkurat like bitter som før, til tross for at hun ble kåret til årets blogger og Norges mest sexy kvinne. Hun fortalte også at bloggingen var en lite lukrativ affære og at hun bare tjener 5000 kroner i måneden. I sommer deltok hun i programmet «Fangene på fortet» hvor hun måtte trosse sin største frykt.

linniiie
linniiie

– Å jeg vil dø! Utbrøt hun ble fanget i en boks med småkryp.

Se Linnea trosse frykten her.

Etter å ha stilt opp på forsiden av Cosmopolitan skrev hun at hun «ikke hadde blødd så mye i øynene på årevis». Linnéa, som i bloggen sin har vært veldig åpen om spiseforstyrrelsene sine fortalte i samme blad at hun hadde vært døden nær da hun var 15 år.

Mot slutten av året fikk bloggeren også kjent som Linniiie sin egen web-TV serie kalt La Linnéa leve, som gikk ut på at hun skulle finne tilbake til gleden i hverdagen.

Caroline Berg Eriksen

Den treningsnarkomane fotballfruen var like sporty som før og fartet like mye rundt i høye hæler. Etter å ha vist fram sommerens bikinimote på bloggen sin fikk hun voldsomt med reaksjoner på at hun var «sykelig tynn». Kommentarer som «Du må jo ha ett problem, det der er ikke kroppen til en frisk person. Bare fordi du har smurt deg inn i brunkrem så ser det ikke så ille ut! Uff uff! Du trenger hjelp Caroline!», haglet på bloggen.

Les også: – Problematisk når bloggerne fremstår som sunnhetsidealer og eksperter

Caroline slo flere ganger tilbake på kritikken og skrev på bloggen at kritikken såret henne. Hun la ut et innlegg på bloggen sin hvor hun skrev at hun tidligere hadde hatt et komplisert forhold til mat, men at hun nektet å la kritikken stoppe henne.

Fotballfrue
  Caroline Berg Eriksen har fått mange kommentarer på at hun har valgt
  å vise seg i bikini på sin egen blogg.
Fotballfrue Caroline Berg Eriksen har fått mange kommentarer på at hun har valgt å vise seg i bikini på sin egen blogg.

Fotballfruen og fotballektemannen Lars Kristian Eriksen spiste ikke en eneste karbohydrat i 2011, og hennes LCHF-diett førte til mye oppstyr. Hun skrev at hun følte seg uthengt av blant annet journalister, når det ble en aldri så liten Twitter-trend å retweete fotballfruens diett -og treningsoppdateringer. Det kom ikke bare noe negativt ut av LCHF-bloggingen, for Caroline brukte nemlig årets siste halvdel på å lage en kokebok.

Etter at ektemannen valgte å bytte fotballklubb, la ekteparet storbylivet bak seg og kjøpte seg drømmevillaen i Siljan, utenfor Skien.

Emilie «VOE» Nereng

Voe hadde, til tross for sin unge alder, lenge Norges mest leste blogg. Det var et sjokk for mange når hun plutselig bestemte seg for å legge ned bloggen sin uten forvarsel.

sumo_happyday_voe
sumo_happyday_voe
– Jeg begynte med dette fordi det var gøy. Men nå har det blitt for mye negativt. Jeg blir lei meg av all skittkastingen. Før har jeg prøvd å heve meg over det. Men nå orker jeg ikke mer, uttalte 15-åringen til VG.

De negative kommentarene sluttet ikke å komme, men allikevel vurderte hun et comeback allerede etter en måned.

Og vips, tre måneder etter at hun la ned bloggen avslørte God Kveld Norge at hun var på vei tilbake igjen.

Les også: Superblogger med ny jobb

Ulrikke Lund

Ulrikke Lund startet 2011 med å legge ut et veldig personlig innlegg om en tøff fortid. Innlegget genererte over 700 kommentarer og mange av leserne priste Ulrikke for å vise en helt ny side av seg selv.

Under en handletur i Oslo ble Lund overfalt av en fremmed jente. En drøy måned senere skjedde det samme igjen, og hun ble overfalt av en mann på vei hjem fra byen.

ulrikke
ulrikke

– Jeg blir redd, og har ikke lyst å gå ut mer. Det er mange som har problemer. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor det skjer. Hva har jeg gjort for å fortjene det? Fortalte hun til «God kveld Norge» etter episoden.

I juni flyttet den Bergen-baserte 22 åringen til New York på ubestemt tid, men kom plutselig tilbake til Norge måneden etter. Bloggeren erklærte da at hun var kommet til Bergen for å bli, men i forrige uke la hun et innlegg på bloggen om at hun til sommeren flytter til Oslo for å utdanne seg til motekonsulent.

Ida Wulff

Tønsberg-jenta tronet lenge på bloggtoppen i Norge, men det siste året har det vært stille rundt bloggeren. I begynnelsen av 2011 skrev hun at hun var blitt angrepet av en taxisjåfør.

ida-wulff
ida-wulff

Rett før jul åpnet hun seg opp og la ut et veldig personlig innlegg på bloggen sin, som var med på å forklare fraværet på bloggen. PÅ nyttårsaften skrev hun følgende om året som er gått:

«GODT NYTT ÅR!

De tre ordene satt sammen, har aldri betydd så mye for meg som de gjør nå. For jeg kan med hånden på hjertet si at 2011 er det verste året jeg har hatt, og jeg håper aldri at jeg må oppleve et lignende år. Aldri har jeg grått så mange tårer og kjent på så mye fysisk og psykisk smerte før. Men på en annen side, så har jeg vokst mye, lært mye og modnet mye. Så helt bortkastet har året ikke vært.» skriver hun på bloggen sin.

Les også: Norske kjendiser i sjokk etter håravsløring