Sondre Rossbach
Sondre Rossbach

Sondre (15) tilbudt kontrakt av Manchester United

Sondre Rossbach er tilbudt fireårskontrakt med Manchester United.

Far og trener Einar Rossbach sier man ikke må la seg blende av tilbud fra storklubber. Det er Varden som i dag melder at sønnen til den tidligere landslagskeeperen, også han keeper, har fått beskjed om at den britiske storklubben ønsker han på permanent basis.

- Det er selvfølgelig en guttedrøm å få spille for Manchester United, men bare å være ønsket av klubben er stort, sier 15-åringen til tv2.no.

Rossbach har vært på flere treningsopphold hos de røde djevlene, senest rett før jul.

Om han takker ja eller nei til tilbudet er fremdeles uvisst.

Imponerte Solskjær
Treningsoppholdene kom i stand etter at målvakten imponerte da han deltok på Statoils Fotballakademi, ledet av Ole Gunnar Solskjær.

- Det var Ole Gunnar som tok initiativ og inviterte han over til treningsoppholdene med United, avslører pappa Einar.

Sondre har vært et stort talent lenge. Allerede som 13-åring var han på treningsopphold i England, men den gangen i Everton.

Les også: Norsk 13-åring prøver seg i Everton

Totalt er det blitt tre treningsopphold i Everton og fem i Manchester United. Keepertalentet merker forskjell på klubbene.

- Alt er hakket bedre i Manchester United. Trenere og fasiliteter er bra i Everton, men bedre i United, sier Rossbach jr.

Han er heller ikke redd for å mistrives i den engelske storklubben, som han kjenner godt fra sine opphold på Carrington.

- Det er som en familieklubb.

Mange hensyn å ta
Likevel er det ikke bare bare å flytte hjemmefra i en alder av 15 år.

- Det er mange hensyn å ta, sier Einar Rossbach, nå keepertrener i Odd Grenland.

- Som pappa er jeg opptatt av Sondre som menneske og person, mer enn som målvakt.

Les også: – Dette stjerneskuddet kan bli Fergusons januarkjøp
Les også: – Rooney vraket mot Blackburn etter bytur

Keepersønnen ser selv ingen problem med å flytte til Manchester, men vedgår at vil bli en utfordring å flytte hjemmefra og bo borte fra familien i en alder av 15.

- Det er litt blandede følelser, avslører Sondre, som sier til TV 2 at foreløbig er det helt åpent hva han faller ned på til slutt.

Einar Rossbach, som stoppet på seks landskamper for Norge, ser at dette er en stor mulighet for sønnen, men mener likevel dette ikke er en avgjørelse som kan tas lett på.

- Dette er som å bli tatt opp av et av verdens beste universitet, du kan lære utrolig mye, men det er ingen automatikk i at man mestrer det, spesielt ikke når man er så ung.

Einar Rossbach og Erik Thorstvedt (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
Einar Rossbach og Erik Thorstvedt (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Jevnt god
At Sondre Rossbach er et spesielt keepertalent kan det ikke være mye tvil om. Trener for G18-landslaget Øivind Nilsen sier til Varden at målvakten kan nå veldig langt.

Spilleforståelsen og ballbehandlingen nevnes av både hovedpersonen, faren og Nilsen som hans styrker, i tillegg til feltarbeidet.

- Han debuterte i tredjedivisjon som utespiller i en alder av 14, og er god med begge bein, opplyser faren.

Selv mener Sondre det er jevnheten som er hans store styrke samtidig som han skryter av pappa som trener.

- Han har jo vært som en personlig trener for meg, og han er veldig flink til å skille mellom papparollen og trenerrollen.

15-åringen er likevel ikke redd for at å bytte trener skal stoppe utviklingen hans.

- Pappa er dyktig, men jeg har hatt andre trenere også så jeg er vant til å arbeide med andre, sier den unge sisteskansen som også har spilt for Urædd og Brevik.

Les også: Manchester United-spiller koblet til «Paradise Hotel»-stjerne

Nytt treningsopphold
I utgangspunktet ønsket Manchester United seg burvokteren så fort som mulig, men det virker å være ganske stor enighet om at 15-åringen skal fullføre skoleåret før en overgang blir aktuelt.

Frem til unggutten blir 17 år vil Sondre, om han takker ja, være en del av klubbakademiet til Manchester United. Først da vil han etter engelske regler kunne signere proffkontrakt.

En reise til Manchester blir det uansett i februar, da spilleren er invitert til et nytt treningsopphold.