Lars Eller (Foto: Paul Chiasson/Ap)
Lars Eller (Foto: Paul Chiasson/Ap)

Dansk 22-åring showet i NHL

Lars Eller scoret fire (!) ganger da Montreal Canadiens rundspilte Winnipeg Jets.

Tidligere i uken har vi allerede sett én fantastisk ishockeyscoring da Vålerengas Magnus Hoff «Zorro-fintet» pucken i nettet mot Lillehammer.

Onsdag kveld handlet alt om en danske i NHL. Montreal Canadiens' Lars Eller hadde nemlig en drømmekveld hjemme mot Winnipeg Jets.

Dansk stjerneskudd
Danmark er kanskje ikke kjent for å være en stor vintersportsnasjon, men i ishockey har våre naboer flere ganger vist at de har noe å komme med. Likevel var det nok få som hadde spådd at 22-åringen Eller skulle bli den store spilleren da Canadiens møtte Jets.

Unggutten, som bare hadde scoret fire ganger på 36 kamper før oppgjøret i Montréal, satte sin første for dagen da han sendte hjemmelaget opp i 2-1 i første periode.

Les også: Hoff (18) om Zorro-målet: - Hadde vært flaut om den ikke gikk inn

I midtperioden var det stille fra Eller, men i den avgjørende perioden fikk han nok en gang fart på skøytene. Fra kort hold satte han inn både 4-2- og 6-2-scoringen, noe som sikret ham sitt første hat trick i NHL-karrieren. Men Eller hadde spart det beste til slutt.

Straffemagi
Med ni minutter igjen fikk han sjansen på straffeslag. Eller satte fart mot Winnipeg-keeper Chris Mason, vendte opp like foran nesen på kanadieren og satte inn en nydelig backhand-scoring.

– Jeg hadde bare en utrolig følelse. Det kommer sannsynligvis aldri til å skje igjen, så man ønsker å nyte så mye man kan mens man er på isen. Det er bare en herlig følelse. Det er slikt man drømmer om, sier Eller etter kampen ifølge nhl.com.

Det endte til slutt 7-3 i favør Canadiens. Dermed fikk laget som ligger sist i Northeast Division en etterlengtet opptur.

Se Ellers siste scoring i videovinduet under (innhold fra nhl.com):