Lindegaard (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Lindegaard (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Grisetabbe og to drømmemål da Newcastle ydmyket Manchester United

De regjerende mesterne gikk på sitt andre strake tap i Premier League.

Newcastle - Manchester United 3-0 (1-0)

Newcastle ydmyket Manchester United hjemme på St. James' Park og vant til slutt 3-0 mot de regjerende mesterne. Demba Ba og Yohan Cabaye scoret først to vakre mål, før en klumsete Phil Jones satte ballen forbi egen keeper ett minutt før full tid.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i artikkelen!

Berbatov i stolpen
Manchester United var ute etter å revansjere det pinlige hjemmetapet for Blackburn på nyttårsaften, men fikk det alt annet enn enkelt borte mot et Newcastle, som på sin side har hatt en liten formsvikt i løpet av de siste ukene.

Det var gjestene fra Manchester som fikk de første farlighetene på St. James' Park. Først fikk Nani muligheten til å fyre løs upresset fra 18 meter, men skuddet fra portugsieren gikk rett på hjemmelagets sisteskanse Tim Krul.

Bare noen få minutter senere fant Patrice Evra Dimitar Berbatov inne foran mål. Spissen forsøkte seg med en heading, som gikk via David Santon, men bulgareren måtte konstatere at ballen rullet ut via stolperoten.

REAKSJONER: Pardew til TV 2: – Opplever ikke mange kvelder som denne

Etter hvert tok vertene over føringen, og Demba Ba ble trolig snytt for et straffespark 25 minutter ut i kampen. Spissen satte fart inn i Manchester Uniteds sekstenmeter og ble revet overende av Rio Ferdinand. Howard Webb hadde god sikt til situasjonen, men valgte å holde fløyta borte fra munnen.

Ba scoret sitt 15.
Demba Ba skulle få sin «revansj» noen minutter senere. Et langt oppspill fra Krul ble flikket videre av Shola Ameobi. Ba luktet lunta, og på volley klinket han ballen i en nydelig bue over Rio Ferdinand og inn i det lengste hjørnet. Anders Lindegaard hadde dermed sluppet inn sitt første mål i Premier League noensinne, og Ba scoret sitt 15. for sesongen.

LES OGSÅ: Her scorer Everton-keeperen fra egen 16-meter

Fransk perle
To minutter etter hvilen kom Phil Jones for sent inn i en duell med Ba, og Newcastle fikk frispark fra 30 meters hold. Yohan Cabaye prøvde lykken og klinket til mot målet til Lindegaard. Ballen føk som et prosjektil opp i det nærmeste krysset og snek seg over streken via tverrliggeren. Dagens andre perle på St. James' Park.

Yohan Cabaye (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Yohan Cabaye (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

Gjestene våknet etter suseren fra Cabaye, og det burde blitt redusering med 30 minutter igjen å spille. Innbytter Danny Welbeck flikket nydelig ballen til Wayne Rooney innenfor femmeteren, men bursdagsbarnet Danny Simpson reddet forsøket på streken. Welbeck fikk en ny sjanse på returen og forsøkte å finne Ji Sung Park på blankt mål, men en forsvarer fikk ryddet opp før sørkoreaneren kunne bredside ballen i det tomme buret.

Megatabbe av Jones
Rooney, som har vært i hardt vær på grunn av en bytur den seneste uken, ble byttet ut med femten minutter igjen å spille, og på overtid fikk Manchester United seg nok en trøkk i mot.

Et langt oppspill så ut til å gå rett i klypene til Anders Lindegaard, men Phil Jones tabbet seg ut i et forsøk på å heade ballen unna. Istedenfor endte ballen til side for dansken i United-målet, og Newcastle kunne juble over å ha banket de regjerende mesterne på eget gress.

LES OGSÅ: Slik endte onsdagens Premier Leeague-kamper