jessie, stian, sønner av norge
jessie, stian, sønner av norge

Stian Folde

Bli bedre kjent med Jessies beiler Stian.

Navn: Stian Folde
Alder: 29 år
Bosted: Trondheim

Les mer: Bli kjent med Jessica «Jessie» Mason

Hvorfor sendte du brev?
Jeg tror vi har en del til felles, så jeg tenkte hvorfor ikke? Jesse virker som en jordnær og god jente, disse er det alt for få av. Jeg ble også inspirert av Jessies egen oppfordring til å gjøre ting utenfor sin egen komfortsone. Og selv om brevet ble skrevet på eget iniativ, må jeg innrømme at noen av kompisene mine var veldig ivrige.

Hva er ditt forhold til USA?
Som mange nordmenn har jeg fjern slekt over dammen, både I USA og Canada, blant annet etter min oldefars bror. Det finnes også etterkommere på morssiden, men disse kjenner jeg ikke til. Jeg er interessert i amerikansk fotball, ser en del amerikanske filmer og serier som mange andre. USA er stort og allsidig, jeg vil gjerne se landets mange ansikter, og hva de forskjellige statene har å by på.

Beskriv deg selv:
«Laidback», jordnær, ærlig, eventyrlysten, selvstendig, liberal, empatisk, snill, ekte.

Hvilke hobbyer har du?
Jakt, friluftsliv, sosiale aktiviteter med venner, brettspill, film, lese, skrive, reise, konserter, trening må vel også nevnes – selv om det går i perioder..

Hvordan er en typisk hverdag for deg?
En typisk hverdag er ganske hektisk nå om dagen. Mye av tiden går med til journaliststudiene, litt frilansjobbing og to jobber i Trondheim kommune. Det går også med en del tid i Norsk Journalistlag Studentforening Trondheim (NJST), hvor jeg sitter i styret. Foruten forpliktelser blir det kompiser, trening og mye lytting til musikk. Før leggetid blir det gjerne en film. For tiden holder jeg på med renovering av en hytte, noe som tar en del av fritiden.

Hvordan er en drømmedag for deg?
Hvis man skal være realistisk må det være å våkne en solskinnsdag på familiehytta ved Øyungen i Hessdalsfjellene, lage en god frokost, gå en lang tur I fjellet, fiske litt. Ta inn alle inntrykkene naturen har å by på, legge byen og alle bekymringer bak seg, ligge i lyngen å høre humla suse. Kanskje ro en tur på vannet, fyre opp i peisen på verandaen når kvelden kommer og nyte en iskald pils. På en annen side kan det like gjerne en formiddag hos en tattooparlour, grillings med gode venner, et vanvittig bra vorspiel og en bra konsert.

Hva må en kjæreste ha?
Hun bør være trygg på seg selv og ikke nødvendigvis bry seg om hva andre sier og mener. Smart, engasjert, ha gode verdier, jordnær, familiekjær, omsorgsfull, empatisk og snill.

Hva er dine drømmer for fremtiden?
Første mål er en internasjonal bachelor i journalistikk, jeg har veldig lyst til å skrive en roman i løpet av livet. Jeg vil gjerne stifte familie etterhvert, utvikle meg selv som menneske og kjempe for de svakes rettigheter. Jeg håper min familie og alle mine kjære holder seg friske og har mulighet til å utfolde seg som de vil. Jeg vil gjerne reise mer.