Anders Bardal (Foto: Lovric, Primoz/Scanpix)
Anders Bardal (Foto: Lovric, Primoz/Scanpix)

Bardal 2,3 poeng unna pallen

Hjemmefavorittene innfridde i Innsbruck.

Andreas Kofler vant det tredje rennet i den tysk-østerriske hoppuka, etter at han hoppet seg opp fra en fjerdeplass fra den første omgangen. Kofler hoppet 131, 5 meter i sitt andre hopp, og fikk totalt 252 poeng.

Sammenlagtlederen i hoppuka, Gregor Schlierenzauer, endte 5,2 poeng bak sin landsmann og sørget for dobbeltseier til Østerrike på hjemmebane i Innsbruck. Kamil Stoch ledet etter duellene i første omgang, men ujevne vindforhold ødela for polakken i finalen. Han endte på niendeplass.

Anders Bardal ble beste norske hopper med en fjerdeplass, 8,4 poeng bak vinneren. Bardal lå likt med vinneren Kofler halvveis, men ble holdt igjen på bommen før sitt andre hopp. 125, 5 meter og 244,4 poeng totalt holdt likevel til en solid fjerdeplass.

Gleder seg til Bischofshofen
– Jeg var veldig, veldig nær en annenplass, men er fornøyd med dagen tross alt. Jeg gjorde egentlig to bra hopp, men ble kanskje litt for sein på det siste hoppet, sa Anders Bardal til NTB etter rennet.

Selv om pallplassering sammenlagt er fullt mulig velger trønderen å ikke tenke på den kampen før fredagens sist renn i hoppuken.

– Jeg tar et renn av gangen og gleder meg til Bischofshofen. Det er bakken der jeg egentlig liker best i hoppuken.

LES OGSÅ: – Hilde kan rekke skiflygings-VM

Rune Velta lå sist etter den første omgangen i Innsbruck, men et svært godt andrehopp førte til at Velta klatret til en 13. plass.

Gregor Schlierenzauer leder sammenlagt med 17 poeng på Kofler før det siste rennet i Bischofshofen fredag. Thomas Morgenstern er treer.